Els reptes del canvi demogràfic, al Museu Etnològic i de Cultures del Món

La geògrafa Lola Sánchez Aguilera parlarà aquest dimarts sobre el decreixement de la població i com pot afectar la societat

07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:26h
El Museu Etnològic i Museu de les Cultures del Món va engegar el setembre passat el cicle “De l’imaginat al tangible”, que vol fer accessible els grans debats antropològics a un públic no especialitzat. Dimarts 8 de novembre, el museu proposa una conferència, seguida d’un col·loqui, sobre els reptes dels canvis demogràfics. La geògrafa Lola Sánchez Aguilera parlarà sobre “La desacceleració global del creixement de la població”.

Com afrontarà la societat del futur les grans transformacions que es produiran en la població en les properes dècades? Oriol Pascual, cap de programes del museu, explica a NacióDigital l’objectiu del cicle: “Una de les tasques d’un museu és divulgar de manera entenedora les principals recerques que s’estan fent en els diversos àmbits. En el camp de la demografia, assistirem a un decreixement no equilibrat, perquè no serà igual en tots els països, es produiran uns grans desajustaments demogràfics. Un dels efectes que implica és l’envelliment de la població, amb tot el que això suposa”.  

Oriol Pascual assenyala que “tots societat futura és imaginada. Quan es plasma, vénen els reptes que ha d’afrontar”. El museu, explica, “analitzarà el tema no tant des d’un punt de vista econòmic, sinó de com implicarà canvis en la societat. Les migracions massives que veurem, fins a on afectaran les identitats? Quin és el futur de l’Estat nació en aquest context? Què passarà amb la construcció de comunitats?”. La cita és demà a les set del vespre (carrer de Montcada, 12).