El Més Petit de Tots es fa gran amb nous espais i més accent internacional

El Teatre Principal de Sabadell acull aquest dissabte 5 de novembre la festa d'inauguració | El certamen incorpora dos nous espais, el CCCB i l'Atrium de Viladecans | En total, el festival se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres de Catalunya

Imatge de «LaLa Pop»,  de la companyia Inger Cecilie Bertrán de Lis de Noruega.
Imatge de «LaLa Pop», de la companyia Inger Cecilie Bertrán de Lis de Noruega. | EMPDT
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:22h
El públic més menut té, del 5 i el 20 de novembre, una cita amb el millor teatre ideat per a espectadors d'entre 0 i 5 anys. Aquest 2016, la dotzena edició del Festival El Més Petit de Tots torna a la càrrega amb novetats molt llamineres, com l'afegit de dos nous espais (el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l'Atrium de Viladecans) i la celebració, per primer cop, d'una jornada destinada al públic professional. Aquesta es desenvoluparà durant tres dies i serà oberta a artistes, productors i programadors amb l'objectiu de generar un espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector.

En total, el festival se celebra a 11 ciutats i 14 teatres catalans, xifres que mostren la consolidació d'El Més Petit de Tots com a un espai singular on poder tastar els millors espectacles internacionals, nacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d'edat. El certamen va ser creat ara fa dotze anys a Sabadell per LaSala Miguel Hernández i tenia la intenció d'esdevenir en un aparador on es mostressin creacions artístiques de qualitat i de proximitat i que, amb el temps, acabés sent un referent per a un sector que no estava gaire desenvolupat a Catalunya.

La producció pròpia d'aquesta edició del festival és Maleable, d'Helena Lizari, una coproducció entre el festival i el Mercat de les Flors que mostra un viatge en una bombolla, a través de les sensacions i sentits. Alguns dels espectacles internacionals més destacats de la programació són White de la companyia escocesa Catherine Wheels Theatre Company, Mama Singt Geschenke (Les cançons de la mare són un regal) de la companyia Dschungel Wien (Àustria) o Lala Pop, de la companyia Inger Cecilie Bertrán de Lis, de Noruega.

Tallers, conferències i masterclass

La companyia holandesa Dansmakers (Gaia Gonelli) farà el taller de dansa i moviment el dimarts 8 i el dijous 17 de novembre, destinat a nens entre 3 i 6 anys que ballen i es mouen amb diferents tipus de música i sons, mentre prenen consciencia del cos i de l’espai. El segon taller serà musical i l'impartirà el musicòleg portuguès Paulo Lameiro. Sota el nom de Ríos e Mares do Som seran tallers d’estimulació sensorial on les famílies descobriran jocs, per a fer amb els seus fills, a partir de gestos i sons, guiats pel musicòleg.

Paulo Lameiro i la francesa Daniela Labbé Cabrera impartiran dues masterclass, el dijous 10 i divendres 11 de novembre respectivament. Les activitats paral·leles inclouran també la  conferència i debat Arts escèniques per als més petits. Per què i amb quina finalitat?. Serà el dissabte 12 de novembres, al CCCB amb la participació d'Anna Manso, Jorge Picó i Silvia Valdespino.
 

«Miravella», de Catalina Gravhici Foto: Catalina Gravhici


Festa d'inauguració, dissabte 5 de novembre

La festa d'inauguració del certamen tindrà lloc aquest dissabte 5 de novembre al Teatre Principal de Sabadell i estarà dedicada exclusivament als nens i nenes de 0 a 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais del teatre i donaran el tret de sortida del festival, que s'allargarà en onze localitats durant les tres setmanes que duri.

La jornada inaugural permetrà gaudir de la instal·lació lumínica Suspès, de la companyia Playmids, una aposta del festival per incorporar les noves tecnologies a l'escena en propostes pels més menuts. També hi haurà l'espectacle Planeta Ka d’Imaginart, un espai privilegiat per al descobriment de l’entorn, un territori muntanyós ple de textures, colors, formes; Els Nius, un espai que es convertirà en el cor de la festa, ple de nius blancs, que amaguen petites càpsules d’estímuls sensorials; i els concerts d’Alexandre Guitart i moltes sorpreses més.

Ciutats i espais del festival

El festival ocupa diverses ciutats i espais al llarg de tres setmanes: LaSala Miguel Hernández de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre municipal L’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, Teatres de Tarragona, el CCCB i l'Atrium Viladecans de Viladecans.