​Un sindicat policial: «El CIE hauria de dir-se hotelet de descans»

Diu que la policia no pot fer res davant d'uns interns "violents" i que es coordinen per mòbil

Europa Press
02 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:02h

El CIE de la Zona Franca, aquest dimecres. Foto: ACN


El Sindicat Unificat de Policia (SUP) considera que el CIE de la Zona Franca de Barcelona "més que Centre d'Internament hauria de dir-se hotelet de descans on els seus llogaters habiten al seu gust fent i desfent, esperant el moment oportú".

Així ho han qualificat aquest dimecres en un comunicat –emès després dels incidents causats aquest dimarts per desenes d'interns i que va incloure un intent de fuga- i asseguren que els policies es veuen superats en aquestes situacions pel minvament de funcionaris i per una nova normativa.

"Volem denunciar la situació, que ja comença a ser desesperada i perillosa, a la qual es veuen sotmesos els policies" que treballen al CIE de la Zona Franca, insisteix el sindicat.

Insten les institucions a prendre mesures perquè la situació "s'enrareix cada dia, amb uns interns que són violents, estan coordinats amb telèfons mòbils i que no volen estar" al centre d'internament.

"De moment no hem de lamentar cap contratemps físic important entre els treballadors del centre, però temem que aquests conats puguin endurir-se i després hàgim de lamentar i demanar responsabilitats penals a aquells dirigents que han fet cas omís a les contínues queixes d'aquest sindicat", adverteixen en el comunicat.

Presenta una denúncia

El sindicat recorda que el 26 d'octubre va presentar una denúncia davant de la Inspecció de Personal i Serveis de Seguretat (IPSS), dependent de la Secretaria d'Estat, per les "condicions insegures que pateixen els policies" destinats al CIE de Barcelona.

"Tot i això, som conscients de la situació dels interns, cosa gens agradable", afegeix el comunicat, però insisteixen que, com a sindicat, han de vetllar per la seguretat dels seus agents, com a treballadors que consideren que es veuen sotmesos a uns riscos innecessaris.
Arxivat a