Rajoy deixa en suspens les revàlides de la Lomce

El líder del PP planteja que les avaluacions externes de quart d'ESO i segon de batxillerat no tinguin valor acadèmic fins que se segelli un nou "pacte per l'educació" | La Generalitat ja es regeix per la LEC però la mesura anunciada per Rajoy pretén fer concessions al PSOE

Mariano Rajoy, al debat d'investidura
Mariano Rajoy, al debat d'investidura | PP
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:49h
Mariano Rajoy s'ha presentat a la segona jornada del debat d'investidura amb propostes per acostar-se al PSOE i guanyar-se l'estabilitat del seu govern. La primera mesura rellevant que ha anunciat està vinculada a la polèmica Lomce, la llei educativa que els socialistes -i bona part dels grups de l'oposició- volen derogar. El líder del PP ha expressat que deixarà en suspens les revàlides previstes a la llei fins que se segelli un nou "pacte per l'educació". Les revàlides havien d'entrar en funcionament en aquest curs escolar i ara no tindran valor acadèmic.

"Les revàlides no tindran efectes acadèmics fins que no hi hagi el pacte nacional per l'educació", ha expressat Rajoy, recordant una de les propostes plantejades en el discurs d'aquest dimecres, una gran entesa en matèria educativa. Aquesta setmana la comunitat educativa havia organitzat mobilitzacions per oposar-se precisament a les revàlides. La Generalitat ja es regeix per la LEC, però la mesura anunciada per Rajoy pretén picar l'ullet al PSOE. El president del govern espanyol en funcions ha concretat que les revàlides -que han de fer els alumnes de quart d'ESO i segon de Batxillerat- "no seran necessàries per obtenir el títol però sí per anar a la universitat".