Fernández Teixidó aplega els liberals unionistes envoltat de «vips»

L'exconseller diu que Lliures és, ara per ara, un moviment i que serà un partit si troba prou suport | "No farem el ridícul", ha advertit

L'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó durant la presentació de Lliures
L'exdiputat de CDC Antoni Fernández Teixidó durant la presentació de Lliures | Lliures
26 d'octubre del 2016
Actualitzat el 27 d'octubre a les 20:58h
La recomposició de l’espai de centre-dreta no sobiranista ha viscut aquest dimecres un altre episodi. Prop de 500 persones s’han aplegat aquest vespre a l’auditori Axa de la Diagonal de Barcelona per escoltar els cants de sirena de Lliures, el liberalisme no independentista que lidera l’exconseller Antoni Fernández Teixidó, un dels dirigents de l’antiga CDC que no va voler embarcar-se per viatjar a Ítaca.  S’hi han congregat molts "vips" i persones de l’àmbit econòmic i empresarial, molts dels quals han preferit quedar-se a terra, i que han escoltat amb satisfacció els missatges dels diversos oradors.

Hi era Valentí Pich, president de la comissió econòmica de Foment del Treball; Josep Soler, el president de l’Institut d’Estudis Financers; Joan Mas Cantí, un dels fundadors del Cercle d’Economia; l’empresari Jacint Soler Padró; el president de la Pimec, Josep González; i el periodista i exdiputat del PP Ricard Fernández Deu, entre d'altres.

De les intervencions que hi ha hagut (empresaris com Josep Soto i Remei López) han brollat elogis a la meritocràcia i crítiques als impostos, els excessos de fiscalitat, la burocràcia que impedeix avençar en l’emprenedoria, la cultura de la subvenció i, sobretot, en l’esquerranització que s’està produint en la política catalana des que ha començat el procés.  
La denúncia del "procés infinit"

Un dels oradors, Roger Montañola, fins fa poc dirigent d’Unió, ha denunciat la "política de trinxera" i el "procés infinit" que el país pateix des de fa prop de cinc anys. Per deixar clar que no accepta lliçons de patriotisme, ha dit que s’emociona quan escolta Els Segadors, tot i que ha afegit que l’emociona més el Cant de la Senyera. Però que la bandera no dóna de menjar. S’ha mostrat alarmat perquè, segons ell, actualment a Catalunya només es pot ser socialista, comunista o socialdemòcrata.

Fernández Teixidó ha enunciat que Lliures neix amb la voluntat de posar el catalanisme al dia. Ha assegurat que el president de la Generalitat sap que no hi haurà referèndum i ha preguntat retòricament si algú creu que hi haurà referèndum. "Jo sí", ha respost algú del públic, i l’orador ha matisat dient que "molt difícilment" hi hauria referèndum i sí eleccions anticipades constituents. El col·loqui no ha anat a més. El país necessita una rectificació, ha assegurat, perquè segons l’exconseller, ja cal que la gent es tregui del cap la idea que Europa intervindrà davant del procés sobiranista: "Això no passarà".

L’exdirigent de CDC ha definit Lliures com un moviment que encara no és un partit, però que ho serà si troben prou suport. "Però no farem el ridícul", ha sentenciat. Ha convocat els catalans que se senten orfes en aquests moments. Ha citat Joan Estelrich, intel·lectual de la Lliga i home brillant que subratllava que allò que caracteritza Catalunya era la voluntat de concòrdia. Però Estelrich -això no ho ha dit l’orador- va acabar adherint-se al règim franquista i representant el seu govern a la Unesco. Ell també es va sentir políticament orfe un dia.
 

Presentació de Lliures a Barcelona. Foto: Lliures

Arxivat a