​Colau fitxa a dit l'exconseller d'ICV Salvador Milà per a l'Àrea Metropolitana

El nomenament s'ha fet sense procés de selecció i tindrà efecte l'1 de novembre

Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:53h

L'exconseller de Medi Ambient de la Generalitat Salvador Milà, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha nomenat a dit l'exconseller de la Generalitat d'ICV Salvador Milà com a director de l'Àrea de Presidència de l'Àrea Metropolitana (AMB), organisme que Colau també presideix. El nomenament s'ha produït sense un procés de selecció, i el seu càrrec estarà retribuït amb un sou brut anual de 93.570 euros, segons ha publicat El Mundo i ha pogut confirmar NacióDigital.

Fonts de l'Àrea Metropolitana han explicat que Milà ocuparà el càrrec de manera "interina". Es preveu convocar un concurs per a la plaça, però no se sap la data. L'arribada de Milà s'ha precipitat perquè el seu antecessor en el càrrec, José María Carrera, cessarà l'1 de novembre i la plaça es considerava massa rellevant per tenir-la vacant.

Segons el citat rotatiu, l'excepcionalitat del procediment amb el qual s'ha designat Milà, que va ser conseller de Medi Ambient de la Generalitat entre el 2003 i el 2006, ha obligat Colau a firmar un expedient per avalar que el nomenament no s'hagi realitzat amb garanties de "publicitat i concurrència, com estableix l'estatut del treballador públic.

L'expedient estableix que "el ple de l'Àrea Metropolitana, a proposta de la presidenta, pot nomenar personal directiu quan la complexitat dels serveis de l'ens local ho requereixi", i afegeix que s'opta per designar Milà sense concurs per la necessitat de "cobrir llocs de treball imprescindibles per al normal funcionament de l'entitat".

Ratificat en el ple metropolità

L'AMB va ratificar aquest dimarts el nomenament de l'exconseller d'ICV amb els vots a favor de BComú, el PSC i ERC, els quals formen el govern metropolità; les abstencions de CiU i la CUP, i els vots en contra del PP i C's. Amb una piulada, Milà va agrair la "confiança" de Colau i el govern metropolità, i va afegir que el seu compromís és "treballar pel Bé Comú".
 
Arxivat a