El Govern acusa l'Estat de fer servir la «repressió» per «atemptar» contra la llibertat d'expressió

La consellera de la Presidència, Neus Munté, contrasta la "impunitat" dels actors de la trama Gürtel amb la querella admesa a tràmit contra Carme Forcadell | Troba "injusta" la denúncia contra la presidenta del Parlament

Reunió del Govern del 25 d'octubre del 2016
Reunió del Govern del 25 d'octubre del 2016 | ACN
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:30h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha acusat aquest dimarts l'Estat de fer servir la "repressió" per tal d'atemptar contra la llibertat d'expressió. En aquests termes s'ha expressat després de la reunió del Govern, durant la qual s'ha conegut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella per desobediència i prevaricació contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. 

"Mentre el sistema polític català pot acabar assegut al banc dels acusats, els implicats en la trama Gürtel, els ERO i Jorge Fernández Díaz queden impunes. Aquesta és la diferència entre els dos sistemes", ha lamentat Munté, en referència a diversos casos de corrupció que han afectat el PP i el PSOE al llarg dels últims temps.

"Tot el suport"

La consellera de la Presidència ha volgut expressar "tot el suport" a la presidenta del Parlament. "Es troba davant d'una querella injusta per facilitar el debat democràtic", ha apuntat Munté. En els mateixos termes s'ha expressat per referir-se al cas de Joan Coma, regidor de la CUP a Vic, que ahir no va anar a declarar davant l'Audiència Nacional espanyola per un presumpte cas de sedició.

L'expresident Artur Mas, per la seva banda, ha fet arribar un missatge a Forcadell a través d'Instagram. "Com més querelles i accions judicials per fer-nos descarrilar portin a terme, més gran ha de ser la mobilització de la gent al carrer. Hem de mantenir el pols", ha reclamat.