Barcelona celebra el congrés internacional de la Internet de les Coses

Més d'un centenar d'experts es reuneixen, del 25 al 27 d'octubre, per definir un futur on els objectes estan permanentment connectats a la xarxa | 16 empreses i entitats catalanes ja treballen per implementar solucions tecnològiques al voltant de la Internet of Things

Detall de l'exposició de la primera edició del Congrés de la Internet de les Coses
Detall de l'exposició de la primera edició del Congrés de la Internet de les Coses | IoTSWC
Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:05h
Com acabar amb les pèrdues de maletes en els aeroports? Com reduir el soroll a les nostres ciutats? Com integrar les energies renovables a la xarxa elèctrica? Com controlar una flota comercial des de l'oficina? O com millorar el rendiment d'un hospital? En molt poc temps, sistemes, electrodomèstics, termostats, cotxes i altres objectes quotidians estaran connectats a Internet, i aquests emetran informació i dades que, analitzades, hauran d'estalviar-nos temps i facilitar-nos gestions diàries. Però també són un punt de vulnerabilitat per a possibles atacs informàtics, tal com es va demostrar el cap de setmana passat.  

La segona edició de la Internet of Things Solutions World Congress (IOTSWC), que se celebra des d'avui i fins al 27 d'octubre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, intentarà donar resposta a molts d'aquests reptes tecnològics. L'objectiu és que empreses i experts abordin estratègies i projectes de desenvolupament de la internet industrial. El director del saló, Roger Bou, ha explicat que "estem tractant amb tecnologies disruptives que canviaran la indústria tal com la coneixem".

Es preveu que més de 4.500 professionals, 173 empreses i 161 ponents es reuneixin al congrés. A través de conferències, networking, tallers, exhibicions i demostracions es debatrà sobre com s'està transformant radicalment la indústria tal com la coneixem, i els beneficis que aquestes tecnologies aporten a les empreses i els consumidors. Roger Bou, director del IoTSWC, ha assegurat que "els assistents podran aprendre no solament com el IoT està impulsant el desenvolupament i creixement de l'economia sinó també les oportunitats que genera per reinventar els seus negocis".

16 empreses catalanes protagonistes

El contingut central del programa, de tres dies de durada, analitza els reptes als quals s'enfrontaran les empreses. Els vehicles autònoms i connectats, la mobilitat intel·ligent, l'ús i gestió d'avions no tripulats, la sanitat mòbil i la interoperabilitat dels dispositius de salut, l'eficiència energètica o les energies renovables són només alguns dels eixos temàtics que s'abordaran.

La Generalitat de Catalunya, a través d'ACCIÓ i de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, impulsa la participació de 16 empreses i centres tecnològics catalans. Aquests són Accent Labs, Ackstorm, Agrifood, Altek Engi, Atlantis IT, Bismart, CIGO! By Sparsyty, Cit UPC, CTTC, Datumize, Eurecat, i2Cat, Ilimit, Sensing & Control, Tecsidel i Vintegris. A més, la Generalitat ha editat un catàleg que recull totes les empreses catalanes del sector de l'IoT

El Brokerage Event també acollirà més de 300 professionals que cerquen possibles socis o clients. L'IoTSWC reconeixerà els projectes més innovadors i impactants desenvolupats al llarg de l'any a través dels set premis que es lliuraran.
Arxivat a