La Guàrdia Urbana investiga qui ha enderrocat l'estàtua de Franco

De moment hi ha un identificat i s'estan fent diligències per determinar quantes persones van participar en els fets

Diverses persones s'apleguen al voltant de l'estàtua de Franco.
Diverses persones s'apleguen al voltant de l'estàtua de Franco. | Adrià Costa
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:47h
La Guàrdia Urbana de Barcelona està investigant qui ha tirat a terra l'estàtua de Franco aquest dijous al vespre. Segons fonts de l'Ajuntament, no s'ha presentat cap denúncia, però s'estan fent diligències per determinar quantes persones van participar en els fets. De moment, la Guàrdia Urbana ha identificat una persones i ara els agents recullen proves i testimonis per identificar totes les persones implicades. Segons les ordenances de l'Ajuntament, derrocar un monument està tipificat com una falta per danys.

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat aquesta matinada l'estàtua de Franco del Born després que uns desconeguts la tiressin a terra. L'estàtua, plena de pintades, es va trencar i va quedar dividida en dues parts. L'Estàtua era des de dilluns a l'esplanada del Born amb motiu de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà.

La matinada d’aquest divendres operaris municipals han retirat el monument en dos contenidors, en un dels quals s’han endut la figura de Franco i en l’altre el cavall, enmig de força expectació de veïns, curiosos i mitjans de comunicació, que s'han acostat fins a la zona.
Arxivat a