El Konvent obre el cos i la ment a «l'art, l'activisme i el terrorisme»

L'associació cultural s'embruta les mans i s'atreveix amb un concepte "natural, tot i que ple de connotacions negatives" | Artistes com Abel Azcona, les Pussy Riot o Josechu Dávila ompliran l'espai berguedà de reivindicació del 22 octubre al 4 desembre

21 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
Una nau del Konvent, centre artístic del Berguedà
Una nau del Konvent, centre artístic del Berguedà | Konvent
Espai de formació, creació, creixement i destrucció. El Konvent de Cal Rosal camina per si sol i s'atreveix amb qualsevol cosa, fins i tot amb els tabús. L'activisme és la seva columna vertebral i l'art el seu llenguatge. I en aquest camí, Konvent es tornarà a embrutar les mans aquest cap de setmana i durant els propers dies, volent debatre sobre el terrorisme en moltes de les seves faccions. "Sempre diem que amb l'art pots canviar les coses i amb el terrorisme també", ha opinat en declaracions a NacióDigital el seu director, Pep Espelt. 

Amb tot això, Konvent vol tornar a sorprendre amb una exposició viva i mantinguda durant setmanes, que anirà canviant, així com també ho faran els artistes, i que segurament s'allunyarà, altra vegada, de la línia de la indústria cultural tradicional. Els seus comissaris ho tenen clar. Haris Hlorou, Javier Pérez, Abel Azcona, RiotUber i l'equip de Konvent prometen un "projecte viu", segons Espelt, amb artistes d'arreu del món. Entre aquests, es podrà gaudir de les creacions artístiques de les Pussy Riot, Núria Güell, Riot Über Alles, Javier Pérez Aranda, Josechu Dávila, Daniel Mayrit, Narco, Gente Zafia, David Krapoola, Javier Olaizola, el Col·lectivo Joan de Madre o Svregca, entre d'altres. 

El concepte de terrorisme, però, ha volgut deixar clar Espelt, s'estudiarà des de la seva pròpia naturalesa. L'exposició se sostindrà en elements teòrics que permetran arribar al veritable fons d'aquest concepte. Una paraula, sovint, caiguda en desgràcia i plena de connotacions negatives: "El terrorisme no té per què ser sanguinari, i tot i que vol dir terror, no només vol dir matança".

Per això, els artistes entendran el terme terrorisme com una forma violenta de desestabilització social, directa i no governamental, i en el fons de la persona, com un sentiment enorme i natural. 
 

Una de les imatges del festival d'Art, Activisme i Terrorisme del Konvent Foto: Konvent


Microteatre 

Tres obres breus de 15 minuts ompliran l'espai de l'antic convent de monges de Cal Rosal, en la II Mostra de Microteatre aquest dissabte. Serà la primera actuació dins del marc del festival, una cita que enfrontarà les pors del públic a les dels actors, a través de tres petits escenaris a peu pla, que oferiran interpretacions diferents de la mà de Tràfec Teatre, Ivan Otaola amb la música en directe de Judit Marmi i Toni Pineño, i IeObert&J.Savagge.

Una rotativa simultània, que l'any passat va aconseguir atraure prop de 150 persones, convertint el Konvent en un escenari ideal. A continuació, es farà un concert visual amb Catastrofe Club, que interpretaran les cançons del seu primer disc Galletas. Segons el Konvent, una oportunitat per viure de ben a prop una proposta carregada d'imatge, poesia i reivindicació.