#samataopaco, una imatge de la caiguda de Franco de NacióDigital es fa viral

Aquesta nit diverses persones han tombat la figura i l'Ajuntament de Barcelona ha decidit retirar-la | Twitter ha reaccionat amb bon humor

Una grua retira la figura de Franco
Una grua retira la figura de Franco | Adrià Costa
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:29h

Una grua retira l'estàtua de Franco Foto: Adrià Costa


L'estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà, ubicada al Born de Barcelona, ha estat tombada aquest dijous a la nit. Entre tres persones han anat empenyent la figura, que s'ha balancejat fins que ha caigut. El cos i la sella han acabat gairebé separats del cavall. Des que es va inaugurar que la figura ha rebut tot tipus de mostres de rebuig, des de llançament d'ous fins a pintades.

Després de l'incident d'aquesta nit, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit retirar "de forma permanent" l'estàtua, que es va col·locar aquest dilluns i havia de romandre davant les portes del Centre Cultural del Born fins el 8 de gener. 

Les xarxes socials no han trigat gaire a fer-se'n ressò, amb bon humor i amb gran nombre de muntatges. També s'ha fet popular l'etiqueta de Twitter #samataopaco, que és trending tòpic des de fa moltes hores. Una de les imatges que ha corregut com la pólvoraha estat la del fotògraf de NacióDigital, Adrià Costa. A continuació fem una selecció dels millors tuits que han acompanyat una fotografia que ja s'ha fet viral.
 
Arxivat a