L'Ajuntament també retirarà l'estàtua de La Victòria al Born

El primer tinent d'alcalde Gerard Pisarello considera que les forces antifranquistes no han anat a una, en les polèmica exposició del franquisme

Diverses persones s'apleguen al voltant de l'estàtua de Franco
Diverses persones s'apleguen al voltant de l'estàtua de Franco | Adrià Costa
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:29h
L'Ajuntament de Barcelona també retirarà avui del Born l'estàtua de La Victòria, de Frederic Marès, després que aquesta matinada hagi decidit treure l'estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcalde del consistori barceloní Gerard Pisarello, en una entrevista a El món a RAC1.

L'edil ha admès que fa 12 hores no hauria retirat l'estàtua de Franco: "No estava previst però calia veure com evolucionava". També lamenta que les forces antifranquistes no hagin anat a l'una: "Hauríem d'haver parlat més."

Pisarello ha defensat les estàtues, que estaven situades a l'entrada de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà “per convidar a visitar-la” i ha reiterat que no es tractava d'una provocació. Tot i això, ha reconegut que eren “conscients” que podia passar alguna cosa però no fins als extrems a què s'ha arribat. "És una exposició rigorosa, però arriba en un moment polític en què governa un partit hereu del franquisme i genera rebuig”, ha apuntat.

El que ha passat aquests dies, que ha tingut el seu punt culminant aquesta nit, demostra que en aquest país “encara hi ha ferides obertes”, argumenta Pisarello. “Necessitem trencar el silenci” sobre la impunitat del franquisme fins al dia d'avui, ha insistit el regidor del govern d'Ada Colau.

L'estàtua franquista del Born aquest dijous abans que la tombessin. Foto: Adrià Costa

 

L'estàtua de Franco, a terra Foto: Adrià Costa

 

Diverses persones s'apleguen al voltant de l'estàtua de Franco. Foto: Adrià Costa

 

Una nota sobre l'estàtua tombada demana una exposició més pedagògica. Foto: Adrià Costa

 

Veïns celebrant amb cava la retirada de l'estàtua Foto: Adrià Costa

 

Els tècnics s'emporten la figura. Foto: Adrià Costa

 

Una grua s'emporta l'estàtua de Franco. Foto: Adrià Costa

 

L'estàtua eqüestre de Franco a l'exterior Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona el dia de la seva inauguració. Foto: Adrià Costa

Arxivat a