Puigdemont exhibeix davant l'Estat les xifres de creació d'empreses en ple procés

El president de la Generalitat avança que al país s'hi han creat el 21,9% de les empreses impulsades aquest 2016 arreu d'Espanya | Junqueras recalca el "rigor" del Govern amb la tresoreria, que funciona "millor que fa anys"

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, durant del Dia de la Cambra de Comerç de Barcelona
Carles Puigdemont, president de la Generalitat, durant del Dia de la Cambra de Comerç de Barcelona | @govern
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 21:41h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha brandat aquest dijous les xifres de creació d'empreses a Catalunya durant el 2016 per negar que el procés sobiranista estigui afectant l'activitat econòmica del país. Segons Puigdemont, que ha inaugurat el Dia de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha assegurat que a Catalunya s'hi han creat el 21,9% de totes les empreses noves de l'Estat durant aquest 2016.

"Això va contra la brama que fan servir alguns per dir que les coses van a la inversa", ha apuntat el president de la Generalitat, que no ha volgut donar per tancada la crisi econòmica però sí que ha apuntat que "s'estan fent les coses bé". En aquest sentit, Puigdemont ha recalcat que s'estan creant un 24,3% més de societats que l'any passat. "Aquest lideratge no té matisos", ha apuntat el dirigent nacionalista.

El "tronc central" del país

Davant d'un auditori ple d'empresaris, Puigdemont ha situat les pimes catalanes com el "tronc central" del país, i ha volgiut destacar la capacitat de "sacrifici" que han tingut les empreses catalanes al llarg de la història per sobreviure a moments crítics. "Voelm defensar el marc jurídic del país davant les invasions" de l'Estat, ha indicat el president en referència a la polèmica relacionada amb l'impost de societats.

Puigdemont també ha volgut destacar la "llarga tradició de pactes i de consens" que, segons ell, té Catalunya. "Sense aquest esperit de pacte, les coses no serien possibles", ha ressaltat el president de la Generalitat.

La gestió de la tresoreria

L'encarregat de tancar l'acte ha estat el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, que ha arrencat destacant que a finals del segle XXI la zona més dinàmica del món tornarà a ser la Xina i la Índia, com fa uns segles. Més endavant, Junqueras ha parlat del "rigor" del Govern a l'hora de gestionar els comptes públics.

"La desviació del pressupost, a data del mes de juliol, era del 0,08%. Malgrat tots els malgrats, això funciona millor que fa molts anys", ha apuntat el vicepresident, en referència als incompliments de l'Estat en matèria financera.