Bosch reclama a Colau que retiri les estàtues franquistes del Born

El republicà afirma que treure-les contribuiria a evitar "tota mena de conflicte" | BComú qualifica d'"intolerable" que la JNC i les JERC cridessin "feixistes" a víctimes del franquisme

Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:32h

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch. Foto: Adrià Costa


El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha lamentat aquest dimarts els incidents que es van produir dilluns durant tot el dia al Born amb motiu de la inauguració l'exposició de les estàtues franquistes, cosa que considera que demostra que la seva instal·lació no era una bona idea. És per això que ha reclamat a l'alcaldessa, Ada Colau, que les retiri per acabar amb el conflicte.

"Contribuiria a evitar qualsevol mena de confrontació entre ciutadans que en el fons defensen les mateixes idees. No hi havia cap necessitat que hi hagués aquests incidents, el millor que poden fer és retirar les estàtues per evitar tota mena de conflicte", ha considerat Bosch, en declaracions als periodistes després de reunir-se amb els responsables de la Sagrada Família.

Bosch ha explicat que es va posar en contacte amb el membre de la JERC amb problemes respiratoris que va acabar estès a terra quan intentava accedir al recinte. Ha assegurat que el partit no va donar cap directriu i que la seva organització juvenil té entitat pròpia. ERC no va assistir a la inauguració de la mostra precisament per protestar contra la instal·lació de les figures.

La reacció de BComú als insults

BComú ha considerat "intolerable" que grups de joventuts polítiques vinculades a CiU i ERC, la JNC i les JERC, respectivament, cridessin "feixistes" a víctimes del franquisme i el feixisme durant la inauguració. Per respecte a les víctimes, ha demanat a ERC, CiU i les seves joventuts que "condemnin els insults i les manifestacions violentes d'alguns dels seus membres", ha informat BComú en un comunicat.
Arxivat a