Antifrau

Gimeno proposa Joan Xirau com a nou director adjunt de l'Oficina Antifrau

La Mesa del Parlament admet a tràmit la petició i la remet a la Comissió d'Afers Institucionals perquè hi doni conformitat | Xirau ha estat responsable de suport tècnic i normatiu a la Direcció general de modernització i innovació de l'administració catalana entre 2013 i 2016

per Redacció, 18 d'octubre de 2016 a les 15:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Miguel Ángel Gimeno, a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament Foto: ACN


El director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha proposat al Parlament que nomeni Joan Xirau director adjunt de l'ens. La Mesa ha admès a tràmit aquest dilluns la petició i l'ha remès a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) perquè hi doni conformitat. Està previst que la CAI es reuneixi la setmana que ve per tractar la petició, en una sessió en què Xirau podria comparèixer si els grups parlamentaris així ho demanen. Gimeno havia sondejat altres noms com a possibles números dos d'Antifrau. De fet, l'opció del jutge Josep Tomàs Salàs com a número dos es va encallar per traves administratives.


Xirau (1956) és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB) i té el mestratge en direcció pública per ESADE-Ramon Llull. Fins ara havia ocupat diversos càrrecs a l'administració, el darrer dels quals responsable de suport tècnic i normatiu a la Direcció general de modernització i innovació de l'administració catalana entre 2013 i 2016.

Gimeno va prendre possessió del càrrec el passat 6 de setembre, després que el ple del Parlament el designés el 28 de juliol en substitució de Daniel de Alfonso, destituït per la cambra el 29 de juny. Ara, el director de l'OAC pot designar una persona "de capacitat i competències tècniques provades" preocupar el càrrec de director adjunt, "a qui són aplicables les condicions d'elegibilitat i les incompatibilitats corresponents al director", segons marca la normativa. 


Correspon al director adjunt col·laborar amb el director en les tasques que aquest li encomani, substituir-lo en cas d'absència o incapacitat temporal i assumir les funcions que d'acord amb la llei li delegui. També hauria d'ocupar les funcions de Gimeno en cas de cessament. Han estat director adjunts d'aquesta oficina anteriorment Albert Batlle i Maite Masià. 

Pel que fa a la seva experiència, Xirau havia estat cap de l'Oficina de Processos i Administració Electrònica a la secretaria d'administració i funció pública i secretari sectorial de la secretaria de relacions amb l'administració de la justícia, subdirector general de gestió de personal de la direcció general de la funció pública i cap de gabinet del conseller de Medi Ambient Albert Vilalata entre 1991 i 1993. 


Dues lleis admeses a tràmit

D'altra banda, la Mesa ha admès a tràmit els projectes de llei del procediment de votació electrònica per als catalans residents a l'estranger i d'universalització de l'assistència sanitària. Aquest darrer es tramitarà pel procediment d'urgència a petició del govern. S'ha admès també a tràmit el decret llei 5/2016 de recuperació de la paga extraordinària i addicional del desembre del 2012 per al personal dels cossos l'administració de justícia a Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació