Munté avisa el TC que només la ciutadania de Catalunya podria inhabilitar Forcadell

La consellera de la Presidència assegura que el procés independentista s'està fent dins la legalitat | Indica que l'expresidenta de l'ANC està duent a terme la seva tasca "amb normalitat"

Carme Forcadell conversa amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu al Parlament
Carme Forcadell conversa amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu al Parlament | Adrià Costa
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:05h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha avisat aquest dimarts el Tribunal Constitucional (TC) que "només la ciutadania de Catalunya" podria inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Aquestes paraules arriben un dia després que la Fiscalia hagi decidit presentar una querella contra ella per desobediència i prevaricació arran d'haver permès la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent durant el ple celebrat el passat 27 de juliol a la cambra catalana.

"La presidenta ha estat escollida democràticament per la ciutadania i per una majoria absoluta de diputats al Parlament. Només aquesta ciutadania podria inhabilitar-la", ha insistit Munté, que ha indicat que l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha limitat a fer amb "normalitat" la seva feina, que és "moderar" els debats parlamentaris.

La dirigent nacionalista ha aprofitat per insistir en la "legalitat" de tot allò que té a veure amb el procés independentista, i ha expressat el "màxim suport" del Govern cap a Forcadell. La presidenta del Parlament, només conèixer ahir la notícia de la querella de la Fiscalia, ja va denuncia que a l'Estat "no hi ha separació de poders".