El Govern referma el suport als regidors de Badalona investigats per obrir l'ajuntament el 12-O

La consellera de la Presidència, Neus Munté, destaca la "celeritat" de la justícia per actuar contra l'equip municipal badaloní | Troba "ridícula" la "persecució" dels consistoris catalans que van fer vida normal per la Hispanitat

18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:46h
Badalona va desobeir el jutge pel 12 d'octubre
Badalona va desobeir el jutge pel 12 d'octubre | Carles Palacio
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha tornat a oferir aquest dimarts el suport del Govern a l'equip de l'executiu municipal de Badalona, que serà investigat per desobediència arran de la decisió d'obrir les dependències municipals el passat 12 d'octubre. "Volem expressar el suport als ajuntaments i a l'autonomia municipal", ha assegurat Munté en referència a Badalona i també als altres 57 ajuntaments que van obrir les dependències municipals durant la Hispanitat.

La dirigent nacionalista ha destacat la "rapidesa" de la justícia per actuar contra l'equip de govern de Badalona. "Ens sembla ridícul que es persegueixin ajuntaments que en altres ocasions ja han obert portes per oferir serveis als ciutadans. Ens preguntem si no tenen altra feina que perseguir aquests consistoris", ha apuntat Munté.

Els subdelegats del govern espanyol a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han enviat una sol·licitud d'informació a 58 ajuntaments per tenir una confirmació oficial sobre si van obrir les seves portes el passat 12 d'octubre. Segons va poder saber ahir l'ACN, en aquest requeriment es demana als ajuntaments que especifiquin si van treballar empleats públics i se'ls insta a trametre l'acord del plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís les seves portes.