Munté carrega contra el PSOE per «defensar el terrorisme» dels GAL però no a Homs

La consellera de la Presidència recorda que els socialistes van votar en contra del suplicatori de José Barrionuevo, condemnat per la guerra bruta contra ETA

18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:28h

Neus Munté, aquest dimarts. Foto: Isaac Meler


La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha carregat amb duresa contra el PSOE per tenir previst votar a favor del suplicatori que ha enviat el Tribunal Suprem al Congrés dels diputats per tal de jutjar Francesc Homs per la seva implicació en la jornada de participació del 9-N. "Tenen una doble vara de mesurar", ha indicat Munté, en referència a l'any 1995, quan els socialistes van votar en contra del processament de José Barrionuevo, exministre de l'Interior, condemnat en el marc de les actuacions del GAL.

"Per a alguns és més fàcil defensar el terrorisme d'Estat" que no pas els qui posen les urnes, ha assenyalat la consellera de la Presidència. El primer dirigent socialista en anunciar que votaria a favor del suplicatori va ser el reescollit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la setmana passada.

En canvi, els diputats d'Units Podem, segons va explicar el secretari general de la formació lila, Pablo Iglesias, s'hi posicionaran en contra. Hi haurà, possiblement, una excepció: el sindicalista andalús Diego Cañamero, que està en contra dels aforaments.