El PDC triarà els responsables sectorials a través de primàries el 12 de novembre

El partit preveu triar el mateix dia els consellers nacionals provinents del territori i dels districtes | Es preveu que l'estructura del partit estigui preparada a principis de desembre, com a molt tard

17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:02h

David Bonvehí, coordinador organitzatiu del PDC, en roda de premsa a la seu del partit.Foto: ACN


Un dels debats que hi va haver en el turbulent congrés fundacional del Partit Demòcrata Català (PDC) va ser sobre quants àmbits sectorials havia de tenir la formació hereva de Convergència. Finalment es va fixar en deu el nombre definitiu. Els seus responsables seran triats a través de primàries el proper 12 de novembre, segons ha explicat aquest dilluns el coordinador organitzatiu del PDC, David Bonvehí, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció executiva de la formació.

La trobada, de fet, ha servit per aprovar el reglament d'aquestes eleccions, les segones que farà el partit després de la tria de les direccions territorials. Les sectorials, que seran les encarregades de fer ideologia, són aquestes: economia, social, relacions internacionals, territori, reacions institucionals, educació, universitats, cultura, esports, primer sector i seguretat. Tots els associats que ho vulguin s'hi podran presentar.

Estructura en formació

El mateix 12 de novembre tambés es podran escollir els integrants del consell nacional, el màxim òrgan entre assemblees. Serà precisament aquest organisme l'encarregat de triar els membres del comitè nacional, una espècie de direcció ampliada que també agruparà els responsables territorials. Està previst que tota l'estructura estigui preparada a principis de desembre, com a molt tard.