Urtasun reclama que sigui la societat civil qui piloti la plataforma del procés constituent

"Hi ha converses creuades i molt intenses", reconeix el portaveu d'ICV

El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun.
El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun. | Sara González.
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:58h
La plataforma del procés constituent que ja negocien Junts pel Sí i la CUP, tal i com publica aquest dilluns NacióDigital, ha d'estar pilotada per la societat civil. Aquesta és la reivindicació que ha fet el portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, que considera que aquest espai ha de ser "plural" i que ha reconegut que hi ha converses "creuades" i "molt intenses" entre diferents sectors del sobiranisme per bastir la plataforma.

Urtasun ha celebrat que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir torni a estar en el centre del debat. "Sempre hem reclamat que el referèndum necessita tenir un acompanyament social i ho celebrem", ha assegurat. Ha afegit que a hores d'ara estan en fase de bastir aquest espai que, al seu judici, ha de garantir un "acompanyament social" per a què el referèndum sigui una "realitat".

Garantir una màxima participació, que tingui garanties i que el resultat sigui aplicable són els tres requisits que ha de complir el referèndum perquè tant ICV com les confluències de les quals en forma part s'hi impliquin. "Si no es compleixen és difícil que hi hagi un reconeixement d'aquest referèndum", ha sentenciat. Ha precisat que el més important és que, un cop es posin les urnes, aquestes condicions es compleixin. Tot i això, ha defensat que caldrà "obrir un diàleg" amb l'Estat espanyol.

Al seu judici, és un error dir que no s'ha avançat en la defensa del referèndum. Ha recordat que a hores d'ara té el suport d'un centenar de diputats al Congrés i que, per tant, encara que la corelació de forces encara no sigui idònia per acordar el referèndum amb l'Estat, "no tindria sentit" abandonar ara la seva defensa. "Hem de seguir empenyent", ha sentenciat.