Albiol: «El govern de Badalona es podria haver estalviat fer un ridícul nacional»

El líder del PP català assegura que només 23 funcionaris del consistori estaven disposats a treballar si el consistori obria el 12-O

Xavier García Albiol, aquest dimarts al Parlament
Xavier García Albiol, aquest dimarts al Parlament | ACN
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:43h
"El govern de Badalona es podria haver estalviat fer un ridícul nacional". Així de contundent s'ha expressat el president del PP al Parlament i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, després que el govern badaloní hagi anunciat que acatarà la decisió judicial i no obrirà aquest dimecres 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. El dirigent popular ha denunciat, a més, que l'equip municipal ha intentat fer una "utilització" dels funcionaris que hagués estat "un fracàs" perquè només 23 del miler de treballadors que té el consistori estaven disposats a anar a treballar.

"És una ofensa per a tota la gent de Badalona que no som independentistes i no volem espectacles i numerets", ha afegit burxant en el fet que el gest de "desobediència" i de "ruptura" no li ha sortit bé a un equip de govern municipal que només volia exhibir "menyspreu" pels símbols espanyols.

Reunió amb Forcadell

Albiol s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Es tracta de la primera trobada que mantenen els dos dirigents des de que el Tribunal Constitucional va ordenar a la Fiscalia que obrís la via penal contra la presidenta de la cambra. El president del grup parlamentari del PP ha afirmat que ha estat una reunió "correcta" en les formes i el contingut, però ha lamentat que Forcadell hagi insistit que seguirà actuant com fins ara.