​El Consorci de la Zona Franca desafia Colau a buscar un lloc alternatiu per als Legionaris

L'organisme desatén la petició municipal i no revertirà la cessió del terreny de Sant Andreu

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:34h

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet. Foto: CZFB


El delegat especial de l'Estat al consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, ha defensat aquest dimarts la vigència del conveni que cedeix un espai del Consorci de les antigues casernes de Sant Andreu a la Germandat d'Antics Cavallers Legionaris, i ha desafiat el govern d'Ada Colau a buscar-los un espai alternatiu, cosa que ha fet en una roda de premsa sobre la reactivació del projecte de les antigues casernes.

"Si realment les molèsties són tan greus, el responsable de buscar altres indrets a la ciutat i solucionar els problemes dels veïns és l'Ajuntament", ha defensat Cornet. La presència dels Legionaris a Sant Andreu genera controvèrsia, i el govern de Colau havia fet una petició formal al CZFB a causa del rebuig que associacions i entitats de la zona havien mostrat davant de la cessió del terreny als Legionaris, ja que defensen que l'espai ha de servir per a usos dels veïns.

Cornet ha explicat que aquest espai no està inclòs en el projecte de reactivació de les antigues casernes de Sant Andreu, que començarà amb el concurs per construir un edifici per reallotjar 78 famílies afectades en uns edificis de militars del carrer Palomar, i ha afirmat que no es revertirà aquesta cessió, tot i que ho havia demanat el març la llavors regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz.

"Tenim un contracte amb ells, quan necessitem els terrenys hauran de marxar", ha explicat, i ha insistit en el fet que, si els fessin fora, estarien cometent un delicte de prevaricació per incomplir l'acord. Cornet ha subratllat que ja fa cinc anys que es va informar l'Ajuntament de la cessió, sense que es produís cap problema, i ha lamentat que, si existeix un problema, han de generar-se solucions de consens: "La solució no passa per generar més tensió".

Reactivació del projecte de les antigues casernes

Cornet ha anunciat la convocatòria d'un concurs públic per construir un edifici per reallotjar 78 famílies que viuen en habitatges afectats al carrer Palomar. L'import total de sortida d'ofertes és de gairebé 11 milions d'euros, i l'obra suposarà, segons ell, la reactivació de l'activitat constructiva a les antigues casernes "després de la crisi immobiliària". L'edifici dels reallotjats, la majoria jubilats de l'exèrcit, es construirà al número 130 del carrer Torras i Bages.
Arxivat a