​Les bicicletes podran circular per la vorera a Barcelona un mínim d'un any més

El govern de Colau defensa que no hi ha prou carrils bici per fer-les baixar a la calçada

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:18h

Una bicicleta del Bicing circulant per un carril habilitat. Foto: Adrià Costa


La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, ha explicat aquest dimarts que han allargat un mínim d'un any la moratòria que permet que les bicicletes puguin circular per les voreres, a l'espera de tenir una infraestructura de carrils perquè puguin desplaçar-se "amb seguretat".

L'ordenança de circulació de vianants i vehicles, modificada el febrer del 2015, preveia un marge d'un any i mig per prohibir que passessin per les voreres, ja que es va considerar que els carrils bici encara eren escassos com perquè baixessin a la calçada amb seguretat. L'1 de novembre havia de fer-se efectiva la prohibició, però el govern d'Ada Colau no ho veu prou madur i ha ampliat la moratòria un mínim de 12 mesos, segons ha avançat El Periódico.

Vidal ha defensat que el govern prioritza aquesta estructura però que no es van impulsar prou carrils bici en el mandat anterior, per la qual cosa les bicicletes no hauran encara de circular per la calçada. Preguntada per quin és el nombre de carrils bici consideraran suficients, ha dit que "no és una xifra exacta, sinó l'ús dels carrils i la disponibilitat de les infraestructures en funció dels itineraris més freqüentats".

CiU critica que es "deixa a l'estacada" els vianants

El portaveu de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Forn, ha assegurat que la moratòria demostra l'aversió del govern de Colau a fer complir les normes i "deixa a l'estacada els vianants", ha informat CiU en un comunicat. Segons Forn, "com ja és habitual, el govern de Colau no vol aplicar ordenances. El seu model de ciutat és així", i ha dit que la falta de carrils bici és fruit de la negligència del govern municipal.

El PP afirma que Colau es converteix en "l'alcaldessa moratòria"

El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, ha considerat que "la gestió d'Ada Colau la converteix en l'alcaldessa moratòria", ja que, segons ell, "no gestiona, només prorroga: hotels, terrasses, ordenança d'animals el túnel de Glòries i ara bicicletes". En un comunicat, ha recordat que el PP va ser l'únic que va votar en contra de l'ordenança de circulació, ja que consideren que Barcelona no està preparada per acollir tantes bicicletes a la calçada.
Arxivat a