El Govern fa costat als ajuntaments que decideixin treballar el 12-O

Munté demana "respectar" l'autonomia municipal | La consellera de la Presidència troba "ridícul" que la delegada de l'executiu espanyol a Catalunya vulgui frenar les iniciatives

11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:11h

Reunió del Govern del dimarts 11 d'octubre del 2016. Foto: ACN


La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha expressat el suport de l'executiu a aquells ajuntaments catalans que vulguin obrir les seves portes per seguir treballant durant la jornada del 12 d'octubre que celebra la Hispanitat. "Com a Govern, només podem respectar l'autonomia municipal", ha assenyalat Munté en la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet català.

La dirigent nacionalista ha trobat "ridícul" que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, hagi recorregut al jutge la decisió de l'ajuntament de Badalona de seguir amb la seva activitat normal durant el 12 d'octubre, tal i com va avançar NacióDigital.

"Que es procupi de si es retalla en serveis essencials als ciutadans. Per què no vam escoltar-la posicionar-se quan el PP va portar al Tribunal Constitucional (TC) la llei contra els desnonaments? Que es preocupi dels ciutadans i de les seves poblemàtiques", ha insistit Munté.