La Sagrada Família s'avança al govern Colau i li demana una reunió sobre la llicència

L'equip de l'alcaldessa té com a objectiu que la basílica pagui permís d'obres | El patronat del temple vol exposar com evolucionen els treballs i la seva planificació

La basílica de la Sagrada Família segueix en construcció
La basílica de la Sagrada Família segueix en construcció | Adrià Costa
Redacció
10 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a la 13:50h
El govern Colau vol reunir-se pròximament amb el Patronat de la Sagrada Família per exigir-li la llicència d'obres, però la institució no ha rebut la petició i ha decidit avançar-se. En un breu comunicat aquest dilluns, el patronat ha expressat que ha demanat una reunió per exposar "en quin moment es troba l'edificació i com s'està planificant la darrera etapa fins a la seva finalització", amb la voluntat d'explicar "als responsables de l'administració municipal la situació de la basílica".

El patronat ha afegit que la finalitat de la trobada és "establir diàleg amb els responsables municipals per poder posar en comú la situació actual". El comunicat arriba després que el govern Colau s'hagi posat com a objectiu acabar amb l'anomalia històrica de la manca de llicència d'obres del temple, el qual es va començar a construir fa 134 anys. No ha disposat mai d'aquest permís perquè, entre altres motius, cap alcalde l'ha reclamat.

Els responsables de la construcció de la Sagrada Família ja van sortir al pas el divendres d'altres polèmiques que l'envolten, com la sorgida a partir de l'afirmació del regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol, que ha considerat el temple com "una mona de Pasqua gegant". L'edil també ha expressat que vol promoure la creació d'una comissió de qualitat d'arquitectura específica per al temple. No obstant això, el govern municipal no veu prioritari abordar la urbanització dels entorns.
Arxivat a