Amarna Miller: «S'ha de saber dir que no i aturar una escena»

L'actriu de cinema per a adults és la portaveu del Saló Eròtic de Barcelona, que se celebra aquests dies | Miller creu que el masclisme fa que es tracti als actors com a "mascles alfa" i les actrius com a "dones usades"

L'actriu de cinema per a adults Amarna Miller, durant l'entrevista al Saló Eròtic
L'actriu de cinema per a adults Amarna Miller, durant l'entrevista al Saló Eròtic | Roger Codina
09 d'octubre del 2016
Actualitzat el 10 d'octubre a les 16:04h
Amarna Miller és actriu de cinema per a adults, escriptora i, durant aquests dies, també fa de portaveu del Saló Eròtic de Barcelona, que aquest any vol apropar-se al públic femení. Miller explica amb detall els seus inicis com a actriu i tot allò que hi ha al darrere de la indústria.


Els inicis al món de l’erotisme

"Jo estudiava Belles Arts i buscava escenes de cinema per a adults que em cridessin l’atenció visualment. No ho vaig trobar, així que vaig seguir estudiant fins que un any més tard vaig descobrir la fotografia. Feia fotos de les meves amigues nues i explícites. Vaig pensar que allò que feia com a fotògrafa és el que m’agradaria fer com a actriu així que vaig fundar la meva productora. Al final, em vaig llençar a la piscina i vaig començar a fer d’actriu."

La reacció de l’entorn

"Els meus amics no es van sorprendre perquè ja em coneixien i s’ho esperaven. Sóc una persona molt liberal, que sempre ha fet el que ha volgut. A la meva família sí que hi va haver un cataclisme. Pensaven que si et dediques a una cosa relacionada a la imatge, és perquè no tens cervell suficient."

Treballar amb condicions complicades

"Un cop vaig rodar una pel·lícula a un jacuzzi i no hi havia aigua calenta. M’estava morint de fred però ho vaig assumir perquè és una feina. Quan tens un rodatge, et veuen com un tros de carn. Allò és una fàbrica i no et posen cara ni nom."

Sobreviure en una indústria masclista

"S’ha de lluitar molt i no deixar que et trepitgin. Molts cops he hagut de fer escenes que no tenia ganes de fer. Així s’aprèn a dir que no i a aturar una escena. No depèn de si el director és home o dona. Hi ha moltes directores dones que no són gens empàtiques."

Actors i actrius: mateix estigma?

"L’home que entra en aquest món és un casanova, un mascle alfa. La dona en canvi està usada, li diuen que ja no trobarà parella i que ningú l’estimarà després de fer allò. És molt diferent ser un home o una dona en aquesta indústria. Ells no tenen tants problemes."

El cinema per a adults ètic

"És aquell en el qual els actors i les actrius estan tractats en igualtat de condicions, les condicions de feina són sanes i consensuades i hi ha un marc legal i un contracte laboral."

El secret de la indústria rendible a l’era digital

"Hi ha una companyia nord-americana, MindGeek, que és la propietària de la gran majoria de productores de cinema per a adults. A la vegada, també té la majoria de canals que distribueixen continguts gratuïts. Per tant, com no poden lluitar contra la pirateria, s’uneixen a ella. Agafen les seves escenes, les baixen de qualitat, les promocionen de manera gratuïta i un tant per cent del públic acaba pagant per descarregar-se el vídeo en alta qualitat. És un model de negoci rodó."
Arxivat a