Barcelona esdevé la capital mundial del videojoc durant quatre dies

El Barcelona Games World presenta les últimes novetats de la indústria des d'aquest dijous | La fira espera 90.000 visitants, que podran gaudir dels futurs llançaments abans que surtin al mercat en més de 1.000 terminals

El saló del Barcelona Games World ja s'ha inaugurat
El saló del Barcelona Games World ja s'ha inaugurat | ACN
Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:18h
El Barcelona Games World ha obert les portes aquest dijous i fins el proper diumenge per presentar les últimes novetats internacionals de la indústria del videojoc. L’esdeveniment té lloc al recinte de Plaça Espanya de Fira de Barcelona i es tracta del principal esdeveniment del món dels videojocs a tot l'estat, amb la presència de marques com Activision, Badland Games, Bandai Namco, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft Xbox, Nintendo, Sony, 2K, Wargaming i Warner. A més de les presentacions de les darreres novetats, el certamen compta amb la presència dels creadors de Tekken o Final Fantasy. Els visitants poden gaudir dels jocs abans de la seva sortida al mercat en les més de 1.000 terminals disponibles.

En la seva estrena a la ciutat, la fira espera rebre 90.000 visitants (tants com a la darrera i ja extinta Madrid Games Week). Un total de 155 expositors de les principals marques, competicions de videojocs, trobades professionals de la indústria estatal amb inversors d’arreu i conferències de gurus del món del videojoc són els ingredients de la trobada que organitza l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira Barcelona.

Barcelona Games World s’estructura en quatre grans àrees: la zona d’expositors (Games Expo), amb 155 empreses punteres de la indústria del videojoc i on es presentaran 70 nous títols de la temporada (entre els quals, Tekken 7, Mafia III, Resident Evil 7 o EA Sports FIFA 17). Aquesta secció és “l’ànima” de la fira, assenyala el seu director, Josep Antoni Llopart.

Al Games Arena els visitants poden jugar i participar en competicions de videojocs en xarxa. N’hi ha de caràcter professional però també oberts a tots els visitants. I el Games Pro ofereix un programa d’activitats per a professionals del sector, enfocat a impulsar el desenvolupament i la internacionalització de la indústria estatal. El finançament dels desenvolupadors independents, el mòbil com a plataforma de gaming o la monetització d’aquest negoci són alguns dels eixos. 

Finalment, el Barcelona Games World dóna cabuda a la quarta edició del Retrobarcelona, una trobada dedicada als videojocs i a les consoles i suports dels anys 80. A Fira de Barcelona, aquesta secció disposa de 6.000 metres quadrats d’exposició i permet als visitants jugar a alguns d’aquells jocs. 

D’altra banda, el saló ha confirmat la presència de tres personalitats internacionals del món del videojoc, que oferiran xerrades. Els més destacats són Katsuhiro Harada, responsable de la saga Tekken durant més de 20 anys; Hajime Tabata, director de Final Fantasy XV; i Charles Martinet, actor de doblatge nord-americà conegut per ser la veu de Mario, del popular joc Súper Mario Bros

Directe des del pont aeri

Barcelona Games World aterra a Barcelona procedent de Madrid, on fins ara l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) celebrava la Madrid Games Week (a la capital espanyola IFEMA ha substituït la cita pel Madrid Gaming Experience, ja sense l’AEVI). Al parer dels seus president i director general, Alberto González i José María Moreno, la seva arribada a la ciutat no colisiona amb l’altra cita de la ciutat amb el món del videojoc, el GameLab, que se celebra des de fa 12 anys. 

De fet, han sostingut que el Barcelona Games World és una fira generalista i “de referència” on els membres de l’AEVI bolquen els seus continguts per fer de motor de la resta de la indústria. D’aquesta manera s’han desmarcat de GameLab (“una fira molt important que cobreix només un dels aspectes, com és el networking). “A tots els països hi ha una fira de referència, com ho serà aquesta”, ha reiterat el director de Barcelona Games World.
Arxivat a