CSQEP s'abstindrà en la proposta de referèndum de Junts pel Sí i la CUP

La coalició de l'esquerra alternativa votarà en contra de la celebració d'eleccions constituents en un termini màxim de sis mesos després de la consulta vinculant | Tampoc farà costat a la proposta de desenvolupament del procés constituent impulsat pels grups independentistes

Els diputats de Catalunya Sí que es Pot, aquest dimecres al ple del Parlament
Els diputats de Catalunya Sí que es Pot, aquest dimecres al ple del Parlament | Adrià Costa
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:52h
Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) s'abstindrà en la proposta de referèndum que tenen pactada Junts pel Sí i la CUP en el debat de política general. Així ho assenyalen fonts de la coalició de l'esquerra alternativa, que també assenyalen que el grup votarà en contra de la proposta de fer eleccions constituents en un termini màxim de sis mesos després del referèndum en cas que el "sí" a la independència s'imposi.

CSQEP també es posicionarà en contra de la proposta de funcionament i calendari del procés constituent que han pactat Junts pel Sí i la CUP. Aquesta via estipula la creació d'un Consell Assessor del Procés Constituent en el termini de dos mesos, la incorporació als pressupostos de partides destinades a aquest àmbit i també l'empara de la convocatòria de les fases deliberativa i decisòria "vinculant" durant el primer semestre del 2017.

En canvi, el grup parlamentari que integren ICV, EUiA i Podem s'abstindrà a l'hora de votar la creació d'una comissió de seguiment del procés constituent i es posicionarà a favor del fet que els ajuntaments impulsin debats des de l'àmbit local per participar en aquesta iniciativa.