Preacord entre JxSí i la CUP per fixar el referèndum el setembre de 2017 com a molt tard

La resolució també explicita que la votació es farà amb o sense acord amb l'Estat i que abans d'acabar l'any es crearà una comissió per executar-la | La coalició sobiranista negocia votar també el text de CSQEP que demana el referèndum pactat, si no exclou la via unilateral

Romeva i Gabriel conversen amb Puigdemont de fons
Romeva i Gabriel conversen amb Puigdemont de fons | Adrià Costa
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:07h
L'entesa entre Junts pel Sí i la CUP és propera per a la resolució del debat de política general que fixi la modificació del full de ruta sobiranista, incloent-hi el referèndum. Segons fonts de les dues formacions, ja hi ha un preacord que fa seu l'anunci que va fer Carles Puigdemont durant la qüestió de confiança de celebrar el referèndum "com a molt tard" el setembre del 2017, malgrat que la CUP demanava que s'avancés al mes de juliol. De la mateixa manera, el text establirà que aquesta votació es farà amb o sense acord amb l'Estat, malgrat que la paraula "unilateral" no hi apareixerà. Igualment, es crearà una comissió per a l'impuls, el control i l'execució del referèndum abans d'acabar l'any.

Aquest dimecres al matí s'han reunit Lluís Llach, Marta Rovira, Jordi Turull i Lluís Corominas per part de Junts pel Sí, i Mireia Boya i Gabriel Serra per part de la CUP, per seguint llimant els detalls d'una resolució que encara no està redactada. De fet, a la tarda seguiran havent-hi reunions. Sigui com sigui, malgrat que els anticapitalistes van presentar una desena de resolucions relatives al full de ruta, finalment aquestes quedaran resumides en un o dos textos, per bé que no se sap quin dels dos grups els presentarà formalment.

Per altra banda, Junts pel Sí també negocia amb Catalunya Sí que es Pot la possibilitat de votar la resolució que defensaran els "comuns" en què reclamen un referèndum pactat. "Si no es contradiuen, es votaran els dos textos", afirmen des de la coalició sobiranista, que, en tot cas, afegeix que "el relat ha de quadrar" i, per tant, la petició de l'acord amb l'Estat no hauria d'excloure la possibilitat de convocar la votació directament des de la legalitat catalana.