El Govern insistirà en la via dels tribunals per obligar Adif i Renfe a complir amb les inversions

La consellera de la Presidència, Neus Munté, carrega contra el "cinisme" de l'Estat | Assegura que qui pateix els incompliments són els ciutadans que fan servir els trens de Rodalies

Neus Munté, consellera de la Presidència, en una imatge d'arxiu
Neus Munté, consellera de la Presidència, en una imatge d'arxiu | Isaac Meler
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:05h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha valorat aquest dimarts en roda de premsa la manca de compliment en matèria d'infraestructures per part de Renfe i Adif, que només han invertit a Catalunya un 8,68% del previst amb dades corresponents fins al mes de juny. "Encara tenim més raons per defensar-nos als tribunals", ha apuntat Munté, en referència al contenciós administratiu que va presentar el conseller de Territori, Josep Rull, davant l'Audiència Nacional.

"[Les dades de compliment publicades per NacióDigital] No fan que confirmar el que estem patint de manera col·lectiva el conjunt dels ciutadans. No compleixen els compromisos que tenen amb Catalunya, i això porta a una afectació molt negativa a Rodalies. La dada és coneguda i alarmant. Estem més decidits que mai a tirar endavant el recurs per tal que aquesta situació es reverteixi", ha defensat Munté.

La dirigent nacionalista ha denunciat el "cinisme" de l'Estat per dir la setmana passada que s'estava "complint" amb les inversions pressupostades.

Compliment escàs

Tot apunta que la xarxa ferroviària catalana seguirà infrafinançada aquest 2016, o almenys així es desprèn de l'informe sobre distribució territorial de la inversió del sector públic estatal relativa al primer semestre de l'any, feta pública recentment pel govern espanyol. Segons aquest document, Adif i Renfe només havien invertit fins el juny el 8,68% d'allò previst en els pressupostos de l'Estat. Queda mig any per acabar de gastar allò aprovat, però sembla difícil a hores d'ara que el nivell de compliment acabi sent massa elevat.