«Això és Espanya»: el PDC carrega contra les peticions d'inhabilitació per a Mas, Ortega i Rigau

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, assegura que les demandes de la Fiscalia suposen una "vergonya democràtica" | Mas compareixerà a la tarda per valorar la decisió acompanyat de Rigau i Ortega

Marta Pascal, coordinadora general del PDC, en la roda de premsa de presentació de resultats
Marta Pascal, coordinadora general del PDC, en la roda de premsa de presentació de resultats | JULIO DÍAZ
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:59h
"Això és Espanya". La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha reaccionat d'aquesta manera a les peticions d'inhabilitació que ha fet la Fiscalia sobre Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega en relació a la seva participació en la jornada del 9-N del 2014. Mas atendrà aquesta tarda els mitjans de comunicació per valorar la decisió.

"En quin país del món posar les urnes és delicte? En quin país del món es pot arribar a la vergonya democràtica de considerar que donar la veu de la gent és un delicte? Això és Espanya. És un nou fascicle de la vergonya que suposa tot plegat", ha insistit Pascal.

En aquest sentit, la coordinadora general ha asseverat que, amb decisions d'aquest tipus, l'Estat s'allunya cada vegada més dels catalans. "És l'exemple més clar d'un país que es diu democràtic però no ho és. Ho hem de seguir denunciant amb tota contundència", ha ressaltat Pascal, que ha apuntat que la via dels tribunals "dóna ales als qui volem convèncer sobre la construcció d'un estat català".

"Catalunya il·lusiona i Espanya espanta. Que senzill seria fer de demòcrata, seure en una taula i que la gent s'expressi", ha considerat Pascal, en referència a la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència.

Compliria una hipotètica inhabilitació?

Fa un any, just després de declarar davant del TSJC, Mas va obrir la porta a desobeir una hipotètica inhabilitació emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Dependrà de la situació política i jurídica del país", va assegurar l'expresident en una compareixença al Palau de la Generalitat. Davant del jutge, el dirigent nacionalista es va situar com a "responsable únic" del 9-N, tot i que en els recursos presentats per la seva defensa sempre ha deixat clar que va ser executat per voluntaris.