Pedro Sánchez dimiteix

La pèrdua de la votació davant dels crítics força la dimissió del secretari general | Una gestora governarà el PSOE i plantejarà l'abstenció perquè governi Mariano Rajoy

01 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:29h
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | Flickr PSOE
Pedro Sánchez tira la tovallola. Els membes del comitè federal han votat a cara descoberta si es convocava o no un congrés extraordinari de forma imminent, tal i com defensava el secretari general, i la majoria ha dit que no. La votació l'ha perdut per tan sols 25 vots. Els crítics han sumat 132 vots mentre que els afins a Sánchez n'han aconseguit 107. Ara, l'opció que defensa que s'imposi una gestora per pilotar el PSOE és més viva que mai.

Caos. Ras i curt. Només així pot definir-se la jornada d'aquest dissabte a Ferraz. El PSOE s'ha exhibit com un partit obert en canal, amb discussions tenses i bizantines als despatxos de la seu i sense que ningú fos capaç d'agafar el bisturí. Susana Díaz, plorant. Retrets a crits entre dirigents. El retrat, és dantesc. Finalment, però, el partit ha acceptat que es voti a cara descoberta la conveniència de convocar un congrés extraordinari. La votació serà individual i per crida.