El PDC sondeja Vila d'Abadal perquè cedeixi les sigles del Moviment Demòcrata Català

Es tracta d'un partit ja registrat que aglutina exmilitants d'Unió Democràtica; va ser fundat el juny del 2013 | Marta Pascal i David Bonvehí es van reunir amb l'exalcalde de Vic per fer-li arribar la proposta

Xavier Farrés, Josep Anglada i Àlex Serrahima
Xavier Farrés, Josep Anglada i Àlex Serrahima | Albert Alemany
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:54h
El Partit Demòcrata Català (PDC) segueix buscant vies per registrar-se legalment després que el ministeri de l'Interior ja hagi tombat fins a dues vegades les sigles proposades després del congrés fundacional. Una de les opcions que hi ha sobre la taula és que el Moviment Demòcrata Català (MDC), un partit ja registrat i que aglutina exmilitants independentistes d'Unió, els cedeixi les sigles. La proposta, segons fonts consultades per NacióDigital, la van fer arribar els màxims dirigents executius del PDC, Marta Pascal i David Bonvehí, a Josep Maria Vila d'Abadal, exalcalde de Vic, exdirigent democristià i un dels impulsors del MDC, nascut el juliol de l'any 2013. 

Les mateixes fonts assenyalen que, de moment, Vila d'Abadal no està d'acord amb la iniciativa, i està previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, intercedeixi personalment per elevar-li la petició. De fet, Pascal i Bonvehí li van traslladar que Puigdemont s'hi posaria en contacte després de la qüestió de confiança que ha superat aquesta setmana al Parlament. En canvi, l'expresident i impulsor de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha declinat veure's amb l'expresident Artur Mas, ara al capdavant del PDC amb una funció més representativa que executiva, teòricament.

Una plataforma cobejada

Fonts oficials de la formació hereva de Convergència assenyalen que, en aquests moments, la prioritat és esperar la resposta del ministeri de l'Interior a l'ultim recurs presentat. "Encara no l'hem rebut", asseguren a la sala de màquines del PDC, que va plantejar oficialment com a alternativa anomenar-se Partit Demòcrata Europeu Català.

A la presentació del MDC, que es va fer a Vidrà, hi va assistir el llavors secretari general de CDC, Oriol Pujol, que feia el paper d'enllaç entre la formació nacionalista i la plataforma que presideix Josep Anglada, precisament alcalde de Vidrà. Oriol Junqueras, president d'ERC, també ha mostrat interès en teixir algun tipus d'aliança amb el MDC, de la mateixa manera que també Demòcrates de Catalunya -sorgida del sector renovador d'Unió- també mira de tenir-hi una bona relació.

Oficialment, el partit de Vila d'Abadal va ser acceptat al registre el març del 2014, mesos després de ser presentat. Els dirigents del PDC exploren ara que se'ls cedeixin les sigles per poder començar a funcionar com a formació mesos després del congrés fundacional.