El dard de Puigdemont al «centrista» Santi Vila

El conseller de Cultura va elogiar el triomf dels "centristes" Urkullu i Feijóo a Euskadi i Galícia | El president desafia el seu company de Govern a observar què diuen els "ínclits moderats" sobre les demandes catalanes

El conseller de Cultura, Santi Vila, aplaudeix el president Carles Puigdemont
El conseller de Cultura, Santi Vila, aplaudeix el president Carles Puigdemont | Adrià Costa
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:25h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha referit de forma implícita però molt clara al tuit que va fer el conseller de Cultura, Santi Vila, en què elogiava la victòria dels "centristes" Iñigo Urkullu (PNB) i Alberto Núñez Feijóo (PP) a Euskadi i a Galícia. Després de recordar que Feijóo va indicar que no es pot "negociar" amb la "pistola" del sobiranisme damunt la taula, Puigdemont ha volgut insistir a "tots aquells que parlen de moderació i centrisme" contrastin exactament "què diuen els ínclits moderats i centristes" davant la demanda "impecable" de la majoria de la ciutadania catalana.

"Per si encara no se n'han adonat [els centristes i moderats] quan miren les imatges per la televisió, [aquesta demanda catalana] també és feta per la gent moderada i de centre del país, perquè sense ells ni s'omplen els carrers ni s'ompliran mai les urnes", ha destacat el president de la Generalitat en la fase final del seu discurs.
 

Carles Puigdemont i Santi Vila fent un cafè en un bar de tocar de Palau Foto: ACN


Públicament, la relació de Vila i Puigdemont és bona. De fet, el president va ser un dels principals promotors de la candidatura del conseller de Cultura –un vers lliure dins del Govern i del Partit Demòcrata Català (PDC)- a la presidència del consell nacional del partit hereu de Convergència. De fet, poc abans de la presentació de la candidatura va fotografiar-se amb ell fent un cafè a prop de Palau.