​Barcelona guanyarà dues places sense cotxes al costat del mercat de Sant Antoni

Sorgiran de pacificar trams dels carrers Tamarit i Comte Borrell quan l'equipament reobri el 2017 | El futur de la ronda Sant Antoni es decidirà amb un altre procés participatiu

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:58h
L'espai del fossat del baluard de Sant Antoni es destinarà a activitats culturals
L'espai del fossat del baluard de Sant Antoni es destinarà a activitats culturals | ICUB
L'Ajuntament de Barcelona continua amb el seu pla per restar espai al cotxe. La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha anunciat aquest dimecres que preveu pacificar la cruïlla entre els carrers Tamarit i Comte Borrell, adjacents al Mercat de Sant Antoni, amb uns treballs que intentaran sincronitzar amb la reobertura del mercat, prevista per a finals del 2017, ha informat Europa Press. La pacificació d'aquest espai forma part de les propostes que han estat validades dins del procés participatiu iniciat el juny "Omplin de barri el mercat", ha explicat Ballarín, que ha ressaltat que tenen la intenció de pacificar Tamarit entre els carrers Viladomat i Urgell, i Comte Borrell entre Floridablanca i Manso, generant dues places. Aquests trams es preveuen pacificar en dues fases.

El procés participatiu ha determinat també que aquestes dues noves places –en les cantonades del mercat amb Comte Borrell i Tamarit- tinguin espai verd a les zones en les quals sigui tècnicament viable, i que siguin àrees intergeneracionals destinades a l'oci i al joc. Preguntada pels periodistes pels detalls d'aquesta pacificació, ha assegurat que "encara no s'ha decidit com serà" i que demanaran un projecte per determinar la millor manera de portar-la a terme, amb uns treballs que sosté que serviran perquè el mercat s'integri de manera més natural en el seu entorn.

L'espai del fossat, de 2.500 metres quadrats i on se situen restes de la muralla medieval, es dedicarà a activitats culturals i també esdeveniments com concerts i espectacles. El mercat tindrà diversos espais al seu interior, que sumen 700 metres quadrats en diversos nivells, que es destinaran a diversos usos compartits, entre els quals hi ha una aula de cuina per a tallers, activitat "vinculada al mercat alimentari i també a la promoció de la salut". També hi haurà una sala polivalent de 200 metres quadrats que gestionarà l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), que també estarà a oberta a acollir activitats promogudes pels paradistes, la direcció del mercat i els veïns, ha explicat Ballarín.

Retirada de la carpa del carrer Urgell

La regidora ha assenyalat que impulsaran un altre procés participatiu sobre el futur de la ronda Sant Antoni, on s'ubica el mercat provisional en carpes entre els carrers Casanova i Comte d'Urgell des del 2009. Hi podran prendre part els veïns i comerciants tant del barri de Sant Antoni com del Raval, ja que afecta a tots dos. Ballarín ha destacat que existeix un ampli consens sobre la necessitat de retirar la carpa del carrer Urgell, on se celebra el mercat dominical, sobre el qual l'Ajuntament treballa per trobar una ubicació definitiva amb els agents implicats amb la voluntat de retirar-la tan aviat com ho permetin les obres.
Arxivat a