Eduard Vilà comandarà la nova etapa de la Hisenda pròpia

Funcionari de la Generalitat, assumeix la direcció general de l'Agència Tributària de Catalunya després de la renúncia d'Olga Tomàs | Investigada pel cas ITV i vista amb recel per la CUP, no va arribar ni a assumir el càrrec

27 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Eduard Vilà (Barcelona, 1965) serà el nou director de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i, per tant, l'encarregat de liderar una de les estructures d'estat fonamentals camí de la independència: la Hisenda catalana. Vilà és funcionari del cos superior de l'administració de la Generalitat i funcionari del cos superior d'inspecció tècnica i tributària. Fins ara, era adjunt a la direcció general de l'ATC.

El seu nomenament arriba després de la polèmica que va envoltar Olga Tomàs, que finalment va renunciar a dirigir la Hisenda catalana. Tomàs, investigada en el cas ITV que també afecta Oriol Pujol, exsecretari general de CDC, va optar per no assumir el càrrec davant dels recels de la CUP i de la seva situació judicial.

La Hisenda catalana va ser la protagonista de l'última compareixença del secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, al Parlament. Salvadó, un dels homes forts del vicepresident Oriol Junqueras a la conselleria d'Economia, va assenyalar que vol passar de 350 a 800 treballadors abans de l'estiu vinent, i va apuntar que s'estrenaran 15 noves seus arreu de Catalunya en els propers temps.