VÍDEO Toni Albà carrega contra Colau al pregó alternatiu de la Mercè

Centenars de persones han omplert Pla de Palau en el pregó improvisat | Caricaturitzat de Felip V, l'actor ha fet sàtira de tots els partits sense excepció

Toni Albà saluda els assistents del pregó alternatiu
Toni Albà saluda els assistents del pregó alternatiu | Adrià Costa
22 de setembre del 2016
Actualitzat el 23 de setembre a les 10:13h
"Què és tot això?", preguntava una noia asseguda a una terrassa pocs minuts abans que comencés l'acte. "Això és el pregó, però és l'alternatiu perquè la Colau ens ha portat un home que està contra els catalans", li explicava una assistent, estelada en mà. Acompanyat de la Coronela i una multitud exaltada, Toni Albà ha caminat des del Fossar de les Moreres fins al Pla de Palau, on una munió de persones l'esperava amb crits d'independència. "Estem cansats d'eixamplar. Si m'eixamplo més, esclataré", deia un dels voluntaris de l'organització.

L'acte ha aplegat l'independentisme més obstinat. Segons fonts municipals, al pregó hi han assistit 1.500 persones, que han omplert de gom a gom l'espai. La convocatòria va sorgir de forma espontània, organitzada entre persones de la societat civil que s'han conegut a Twitter i amb el suport de diverses empreses i plataformes sobiranistes que l'han finançat.

Al més pur estil Polònia, Albà ha tirat de rimes fàcils per fer sàtira dels polítics. Tanmateix, la sorna i la crítica s'han encimbellat quan l'humorista ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona. Albà ha insinuat que Colau es va aprofitar en campanya del presumpte compte de Xavier Trias a Suïssa i ha tractat totes les polèmiques de l'alcaldessa: el "top manta", els apartaments turístics il·legals, els creuers o la Guàrdia Urbana. Les referències a l'alcaldessa han estat recurrents, fins i tot en els jocs de paraules: "Estoy vivito y colauando", ha exclamat l'humorista en un moment del pregó. 
 

Discurs de Toni Albà a la Mercè

Posted by NacióDigital.Cat on jueves, 22 de septiembre de 2016
Arxivat a