Denuncien falta d'habitacions per als nounats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Una parella alerta que porta més de 15 hores esperant a ser traslladats | Des del centre s'apunta com a causa al tancament de la planta de pediatria

22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:02h

L'Hospital Arnau de Vilanova, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida no disposa de suficients habitacions per acollir les parteres. Així ho ha denunciat a NacióDigital la parella d'una noia que ha tingut una nena aquest dimecres al vespre i que, encara avui, no els han traslladat a cap habitació. "Des d'ahir a la nit estem a la sala de reanimació i no es preveu que ens ubiquin en un altre lloc en breu", denuncia. "La mare ha tingut el part amb cesària i ha estat sense la nena tota la nit, i tampoc m'hi he pogut quedar jo a fer companyia", assegura.
 
La planta de pediatria, tancada per obres

En aquest sentit, apunta que el seu no és l'únic cas, i que altres parelles estan sense habitació a causa que la planta de pediatria del centre hospitalari està tancada per obres. Aquesta informació ha estat confirmada pel departament de premsa de l'Arnau de Vilanova, que explica que la planta estarà enllestida en les properes setmanes.

​Mentre això no passi, el malestar entre les famílies regna a la zona de quiròfans. "No és un lloc per estar tranquil, perquè en aquestes sales hi ha molt moviment de metges i infermers", assegura el denunciant, que apunta que el personal de l'hospital admet els problemes que tenen per ubicar les famílies amb recent nascuts. "Asseguren que casos com el meu n'hi ha cada dia, i la direcció de l'hospital ha tirat pilotes fora quan he presentat una queixa formal", explica.