Neix la iniciativa Barcelona Open Data per potenciar l'ús de les dades públiques

La plataforma es presenta com un espai de debat i reflexió per avançar en el treball de l'"open data" | "Volem empoderar la ciutadania i que tothom sigui conscient de la importància de generar coneixement amb dades obertes"

Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat el 23 de setembre a les 16:29h

Presentació de la iniciativa Barcelona Open Data Foto: iBOD


Fa molts anys es parla de les dades obertes però són pocs els ciutadans que encara les fan servir. Per llei, es troben a disposició de tothom a través dels portals creats per la seva consulta, però amb pocs clics.

Aquesta setmana s'ha presentat la Iniciativa Barcelona Open Data que vol impulsar la consulta i el treball de les dades obertes. A través de cursos de formació, activitats de debat, de consultoria, d'investigació i d'impuls a l'emprenedoria s'anirà completant un programa d'accions per convertir Catalunya en un referent.

Lourdes Muñoz –cofundadora de l’entitat- va explicar a NacióDigital que “la idea és generar un hub de coneixement i sinergies des de la convicció que l’obertura de dades té clars avantatges per a la societat, tant en l’àmbit democràtic com econòmic.”

A la iniciativa s'hi han sumat administracions públiques catalanes, empreses, entitats, emprenedors i activistes que fan servir les dades obertes amb freqüència. Un consell assessor, format per experts vetllarà perquè el projecte assoleixi els objectius marcats en el seu inici.

"Internet té un potencial enorme, i no podem perdre la possibilitat que tenim ara al davant per extreure nou coneixement a partir de l'open data. Coneixement que ens ha de servir per a generar nous projectes, idees de negoci, explicar notícies, oferir un pensament crític a les escoles, etc.'", va concloure Muñoz.

Arxivat a