David Font s'acompanya d'una candidatura transversal per enfortir el PDC a la Catalunya Central

Les eleccions per triar les llistes es faran el 30 de setembre i 1 d'octubre de manera simultània a tot el país

21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:46h
L'alcalde de Gironella, David Font
L'alcalde de Gironella, David Font | Pere Gendrau
L'alcalde de Gironella, president del Consell Comarcal del Berguedà i president de CDC al Berguedà, David Font, ha estat l'únic que, aquest dimarts, ha presentat candidatura per liderar el Partit Demòcrata Català a la Catalunya Central. Font s'ha acompanyat d'11 membres, en una llista que ha considerat “transversal i territorialment equilibrada”, i que es marca com a objectius enfortir i fer créixer el partit en aquestes comarques on, històricament, hi ha hagut un gran suport de base. 

Així mateix, Font també vol, segons ha dit, fer xarxa amb el territori de la Catalunya Central i les altres vegueries del país, i estar al costat dels associats de PDC, així com també dels grups municipals que governen o tenen un paper important en la majoria de pobles i ciutats. 

Malgrat ser l'única candidatura, no serà fins al 30 de setembre i l'1 d'octubre quan aquesta es ratificarà. Llavors es faran les eleccions simultàniament a tot el país, i s'elegiran el líders territorials. 

Membres de la candidatura a la Catalunya Central: 

David Font i Simon - 36 anys. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Ha cursat el programa Vicens Vives sobre Lideratge i Compromís Social a ESADE. Empleat de banca en excedència. Alcalde de Gironella des del 2010 i president del Consell Comarcal del Berguedà des del 2015. Vinculat a la JNC del 2000 al 2010, sent-ne els dos últims anys el vicepresident. I vinculat al CDC des del 2003, havent estat president de CDC del 2012 a l'actualitat.

Anna Guixà i Fisas - 31 anys. Mare de tres fills. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, i màsters en Comunicació Empresarial i en Consellers d'Empresa Familiar. Empresària del sector de la comunicació. Alcaldessa de Sant Quirze Safaja i vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Moianès. Membre de la junta de l'Associació Excursionista de Castellterçol.

Joan Torres i Perez - 48 anys. Pare de dos fills. Cap del servei d'admissions d'Althaia. Alcalde de Sant Vicenç de Castellet des del 2011. Molt vinculat a les entitats del municipi.

Antoni Massegú i Calveras - 42 anys. Casat i pare de tres fills. Llicenciat en matemàtiques. Professor de secundària des del 1998, on ha exercit entre altres de director de l'institut Cal Gravat de Manresa del 2008 al febrer del 2016. Actualment, director dels serveis territorials d'ensenyament a la Catalunya Central.

Albert Costa i Fernández - 40 anys. Casat i pare de dos fills. Estudis en Dret. Treballador a una empresa privada vinculada al sector agroalimentari. Vinculat al món de l'esport, tant de la vessant de jugador com d'entrenador. Vinculat a CDC Vic i Osona.

Mercè Casals i Martínez - 49 anys. Casada i mare de tres fills. Graduada en Gestió de l'empresa i cursant un màster universitari en Responsabilitat Social Corporativa. Regidora de Serveis Socials, Cultura, Salut i Veïnatge de Pineda a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages del 2007-2011. Des del 2011, cap de l'oposició al mateix Ajuntament. Creadora de dones7.cat

Núria Creus i Rodoreda - 26 anys. Llicenciada en Dret. Opositora a judicatura. Militant de la JNC des del 2012. Ex cap local de la JNC Navarcles. Membre del Comitè d'Arbitratge Mediació i Disciplina de la JNC. Membre de la llista de CiU Navarcles a les passades eleccions municipals i membre del Comitè Local.

Joan Vergés i Esquena - 57 anys. Pare de sis fills. Vigatà. Vinculat de molt jove al sector agrari i ramader per tradició familiar, professor i director de l'escola Familiar Agrària Quintanes del 1979 fins el 2000. Director de la Fundació Mil·lenari, centre de formació ocupacional, gerent de la fundació Cefortem vinculada a La Salle Manlleu en l'àrea de la Formació Professional, Fundació de Caixa Manlleu, Unnim i també d'Unnim Banc. Actualment Assessor al Departament de Presidència. Actualment, president de CDC Osona des del 2012.

Jordi Serracanta i Espinalt - 40 anys. Casat i pare de tres fills. Diplomat en Gestió i Administració Pública, i postgrau en Gestió i Direcció d'Instal·lacions Esportives. Cap d'administració del Complex Piscines Municipals del 2000 al 2011. Regidor a l'Ajuntament de Manresa des del 2011, sent actualment regidor delegat de les àrees de Qualitat Urbana i Serveis i d'Esports. Actualment, president local de CDC a Manresa.

Francesc Xavier Francàs i Bartes - 58 anys. Casat i pare de dos fills. Empleat de banca jubilat. Vinculat a CDC des dels seus inicis, sobretot en la creació dels Consells de Muntanya. Actualment, regidor a l'Ajuntament de Berga i vicepresident 1r del Consell Comarcal del Berguedà.

Rosa Riera i Montserrat - Ha estat regidora de l'Ajuntament de Manresa del 1991 al 2011 i també al Consell Comarcal. Fins fa un any, responsable sociosanitària de la Regió Sanitària Catalunya Central. Actualment, presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès.

Anna Seijas i Vila - 31 anys. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques. Postgrau en Gestió Gerencial Local. Ha exercit com a advocada en alguns bufets en l'especialitat en dret administratiu i local del 2008 al 2011, i també amb l'Associació Catalana de Municipis als serveis jurídics. Des del 2011, gerent del Comarcal d'Osona. Vinculada a la JNC del 2008 al 2014, sent vicepresidenta d'Acció Interna. 

 

Veure el mapa amb totes les candidats que es postulen