Colau «esborra» les queixes contra el turisme a la Barceloneta

Unes pintades contra el turisme havien aparegut al barri sense que ningú reconegués l'autoria

Redacció
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:34h

Pintades contra el turisme als carrers de la Barceloneta abans de ser esborrades. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Barcelona ha esborrat aquest dilluns les pintades contra la massificació turística que van aparèixer aquest mes de setembre al barri de la Barceloneta. "Turista, respecta o mor" i "El teu turisme mata el meu barri" eren alguns dels eslògans que es podien llegir als carrers més transitats de la zona. Ningú va voler llavors admetre l'autoria de les pintades, fetes amb plantilles i pintura en esprai. 

Daniel Pardo, de l’Assemblea de Barris Per un Turisme Sostenible (ABTS), va explicar a NacióDigital que no ho veien com una agressió, sinó com “la resposta a una agressió” però va desvincular-se de les pintades. La Barceloneta Diu Prou, una de les organitzacions integrades a l’ABTS, també va marcar distàncies. Tanmateix, la plataforma va penjar una pancarta a la plaça del Poeta Boscà, que encara manté, on es pot llegir: "Turistes, quedeu-vos als hotels. Els apartaments són per viure-hi".
 

La Barceloneta Diu Prou va penjar un llençol reivindicatiu a la plaça del Poeta Boscà Foto: Sergi Santiago

 
Lourdes López, portaveu de La Barceloneta Diu Prou, va assegurar a NacióDigital que aquest havia estat “el pitjor estiu” amb diferència que s’havia viscut al barri i va lamentar les aglomeracions i la brutícia que provocaven els turistes. En la mateixa línia, molts veïns estan molestos pel “turisme de borratxera” que consideren que està acabant amb la tranquil·litat del barri i dificulta l'accés a l'habitatge.
 
Alguns veïns no van veure amb bons ulls les pintades i les consideraven molt agressives. El servei de neteja de la ciutat les ha esborrat finalment amb una màquina d’aigua a pressió. Paral·lelament, el govern d’Ada Colau està repartint fulletons als visitants on s'alerta de les conseqüències tant dels habitatges turístics il·legals com de la venda ambulant irregular.
 
Arxivat a