Associats del PDC ja registren noms alternatius per esquivar les traves d'Interior

David Bonvehí confia que la formació hereva de Convergència es pugui presentar a unes hipotètiques terceres eleccions | Confirma que qualsevol decisió serà consultada a la militància

David Bonvehí, en roda de premsa aquest dimarts
David Bonvehí, en roda de premsa aquest dimarts | PDC
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:29h
El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata Català (PDC), David Bonvehí, ha assegurat aquest dimarts al matí que hi ha associats de la formació que estan registrant noms alternatius al Ministeri de l'Interior per tal de sortejar les traves que s'estan trobant les sigles hereves de Convergència. Algunes de les opcions que apareixen com a alternatives són les de Partit Nacional Català i Junts per Catalunya, que ja van estar damunt la taula al congrés fundacional de principis de juliol. L'últim escrit enviat al registre per part del PDC inclou com a alternativa la variant Partit Demòcrata Europeu i Català, segons ha avançat La Vanguardia. Aquesta opció, si l'accepta el registre, serà la bona.

Bonvehí ha confirmat que la militància serà l'encarregada de votar el nom nou, tal i com va avançar la setmana passada NacióDigital. El partit confia que, en cas que hi hagi terceres eleccions a l'Estat, la maquinària estigui preparada i que la formació ja estigui registrada legalment. "Ens han de contestar abans que acabi el termini per inscriure's [als comicis]", ha assegurat el dirigent nacionalista en una compareixença a la seu de la formació.

L'exalcalde de Fonollosa ha indicat que el partit ha optat per no registrar el preàmbul arran de l'advertència de l'Estat per la menció a la "via unilateral".