La reunió de Ximo Puig i Puigdemont descol·loca la dreta valenciana

La coincidència de la visita amb la declaració de Francesc Homs davant el Tribunal Suprem irrita encara més l’anticatalanisme

20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:38h
La dreta valenciana està atordida i irritada per la reunió del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, i el seu homòleg català, Carles Puigdemont. La normalitat amb què Ximo Puig ha encarat les relacions amb Catalunya des del mateix moment de la seva presa de possessió ha agafat amb el pas canviat el Partit Popular, sacsejat pels escàndols de corrupció i que ara mateix afronta del tot desorientat la “crisi Rita Barberà”.

 
El diari Las Provincias ha escomès de valent contra la trobada entre els dos presidents, especialment per la solemnitat que Puig ha volgut donar a l’encontre. El rotatiu, que és el gran portaveu de la dreta anticatalanista, ha titulat: “Puig da oxígeno al proceso independentista de Puigdemont”. En el seu editorial (“Corredor sí, pero con un socio leal”) mostra el desconcert que aquests dies flagel·la els conservadors del País Valencià. En la informació, es destaca el fet que mentre Puigdemont arribava a València, a Madrid Francesc Homs declarava davant el Tribunal Suprem pel 9-N. El diari esmenta el corredor mediterrani “como paraguas” per justificar la trobada.

La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha reaccionat a la visita del president català fent una crida a reivindicar el reforçament de la “identidad valenciana”. La implicació del món empresarial, estretament lligat a la dreta política valenciana, a favor del corredor mediterrani i a favor d’aquest vincle amb Catalunya, ha deixat el PP fora de joc. Però Bonig, que dirigeix un partit en les seves hores més baixes,  ja es va aferrar al discurs més tronat de l’anticatalanisme valencià en el debat de política general celebrat a les Corts valencianes el 14 de setembre. Dirigint-se a Ximo Puig, li va etzibar en un moment determinat que “vostè prefereix ser un català del sud que un valencià del nord”.