Reñé s'envolta d'alcaldes per «assaltar» la presidència del PDC a Ponent

El candidat a presidir la formació presenta una llista amb batlles de la seva òrbita i regidors que poden frenar l'avenç de la candidatura alternativa liderada per Violant Cervera i Toni Balasch

19 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de setembre a les 6:48h

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida. Foto: José Manuel Gutiérrez.


El president de la Diputació de Lleida i candidat a liderar el Partit Demòcrata Català a Ponent, Joan Reñé, juga fort per aconseguir la presidència de la formació. Per fer realitat aquesta voluntat, Reñé ha configurat una candidatura amb regidors i alcaldes que serà presentada aquest dimarts a Lleida.

Segons ha pogut saber NacióLleida, el president demòcrata s'ha envoltat de polítics que han estat orbitant al seu entorn en els darrers anys, com l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; la d'Aitona, Rosa Pujol, i el primer edil de Torrefarrera, Jordi Latorre. A aquests tres alcaldes, que també són diputats provincials, se li sumen els del paer en cap de Cervera, Ramon Royes; el de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el del batlle de les Borges Blanques, Enric Mir.

​Aquest darrer cas suposa una petita anomalia en el dibuix de la candidatura feta per Reñé, ja que la figura de l'alcalde borgenc no ha estat mai vinculada de manera propera a la del president de la Diputació. De fet, Mir va mostrar públicament en un ple la seva disconformitat amb la gestió que es feia del territori després de la presentació d'una moció sobre la sinistralitat a la carretera N-240. L'alcalde de les Borges ha estat un dels versos més lliures que ha tingut el partit en els darrers anys.
 
Dues altres candidates que també acompanyaran Reñé a la candidatura són Cristina Simó, regidora de CiU a la Paeria i treballadora de la Diputació, i Maria Antonia Pubill, exalcaldessa de Ponts i diputada provincial durant els dos darrers anys de la passada legislatura.
 
La decisió d'incorporar Pubill a la llista s'interpreta com un contraatac a la candidatura alternativa liderada per Violant Cervera i Toni Balasch, un alcalde que ha tingut ben controlat el territori de la Noguera durant anys. El fet que Pubill sigui de la mateixa comarca provoca una pugna interna pel vot de la militància.