Unió reconeix un deute de 22,5 milions d'euros

És una xifra tres milions superior a l'admesa anteriorment pel partit | El concurs de creditors l'administrarà Deloitte

19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:11h

Ramon Espadaler i Montse Surroca, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN
 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest dilluns l'inici del concurs de creditors demanat "voluntàriament" per Unió i que ha estat decretat pel jutjat mercantil número 4 de Barcelona. Una de les novetats que aporta el text és que els democristians han declarat un passiu -deute- de 22,5 milions d'euros, tres més dels que havia reconegut fins ara la formació liderada històricament per Josep A. Duran i Lleida i actualment comandada per Ramon Espadaler. El concurs l'administrarà Deloitte, segons assenyala el comunicat.

El partit assegura tenir 19 treballadors, setze dels quals a Barcelona, i declarar dues seus de propietats, una a Barcelona i una a Tàrrega. Els democristians també ocupen tres locals de lloguer a Tarragona, Lleida i Girona. Els actius d'Unió sumen 5,8 milions d'euros i hi ha un total de 71 creditors. La meitat del deute del partit està en mans de La Caixa.

La interlocutòria insisteix que la situació financera actual del partit respon als mals resultats a les urnes, tenint en compte que el 27-S van quedar fora del Parlament i que a les eleccions del 20-D van fracassar a l'hora d'intentar entrar al Congrés dels Diputats. En tan sols un any, després del trencament de la federació CiU, els democristians han perdut tots els càrrecs que tenien al Govern i a les institucions.

La representació legal de la formació recau, durant tot aquest procés, en el comitè de govern que encapçala Ramon Espadaler. Divendres passat va enviar una carta a la militància en què negava la dissolució de la formació i feia una crida a bastir una alternativa de centre i catalanista a la independència.

De moment, però, la formació ha frenat el procés congressual que tenia previst per les properes setmanes. Aquest cap de setmana passat havien de fer primàries per triar el nou comitè de govern, i a principis d'octubre hi havia previst el congrés pròpiament dit. Ara tot plegat depèn de la situació econòmica democristiana.