Gimeno tria una exassessora de Mundó i Tura com a cap de gabinet d'Antifrau

El magistrat nomena Sara Francesca Vidal per ocupar el buit a l'equip de direcció després de les destitucions executades per Maite Masià | Vidal és una persona de confiança del nou director d'Antifrau, amb qui va coincidir al TSJC

19 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:16h

Miguel Ángel Gimeno, en la seva compareixença del Parlament. Foto: ACN


Miguel Ángel Gimeno ha iniciat la reestructuració de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Després de fulminar Maite Masià, número dos de l'ens i directora interina d'ençà de la destitució de Daniel de Alfonso, el magistrat ha nomenat com a responsable del gabinet de direcció Sara Francesca Vidal, tal com recull aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En els últims set mesos, Vidal havia exercit com a assessora del conseller de Justícia, Carles Mundó. No és la seva única experiència en un departament de la Generalitat: entre el 2006 i el 2010 va assumir les funcions de cap de gabinet de la conselleria de Justícia, pilotada en aquell moment per la socialista Montserrat Tura. 

Vidal és una persona de la màxima confiança de Gimeno. Quan el magistrat presidia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la nova cap de gabinet d'Antifrau ja va ser assessora de l'àrea de presidència de l'ens judicial. Al TSJC hi va treballar entre el maig del 2012 i el febrer d'aquest any, just abans de fer el salt al departament de Justícia. Vidal també havia assumit amb anterioritat altres càrrecs als governs tripartits i a la Federació de Muncipis de Catalunya (FMC), entitat municipalista que agrupa ajuntaments de l'òrbita socialista. 

En la nova etapa a Antifrau, Vidal assumirà el buit deixat per Assumpció Riba, cap de gabinet en l'etapa de De Alfonso. Riba, destituïda en l'etapa d'interinatge de Masià, havia mostrat la seva disconformitat amb la gestió de l'exdirector d'Antifrau arran de l'escàndol de les converses amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.