Els Premis Emmy confirmen «Joc de trons» com la sèrie de la dècada

Per segon any consecutiu, la sèrie fantàstica d'HBO és guardonada amb 12 estatuetes, inclosa la de Millor sèrie dramàtica | Amb un total de 38 Emmys, la sèrie supera la mítica "Frasier" com la més guardonada de la història

Part de l'equip de «Joc de Trons» en l'entrega del guardó com a Millor sèrie dramàtica
Part de l'equip de «Joc de Trons» en l'entrega del guardó com a Millor sèrie dramàtica | Emmy
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:38h
A només dues temporades de la fi, Joc de Trons viu un moment de màxima intensitat, amb les trames en ebullició i a punt d'arribar a una resolució que tanqui definitivament totes les trames. Aquest moment àlgid de la sèrie ha vingut acompanyat, a més, del reconeixement unànime de crítica i públic, tal com ha demostrat la gala de lliurament dels 68 premis Emmy, celebrada aquest diumenge a Los Ángeles. La sèrie d'HBO ha vist subratllada una hegemonia indiscutible i l'ha situat, per mèrits propis, com la gran sèrie de la dècada.

Joc de Trons ha igualat el seu propi rècord de 12 guardons –aconseguit en l'edició passada–, i ha superat la mítica Frasier com a sèrie més reconeguda en tota la història, amb un total de 38 premis Emmy.El món de fantasia, política i aventures ideat per George R.R. Martin ha sumat al seu palmarès tres dels premis grossos de la nit: Millor sèrie, Millor guió i Millor direcció d'una producció dramàtica, quedant fora de les categories d'interpretació, cosa que ha deixat sense moment de glòria a Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke o Maisie Williams.

Triomfs per a "The People v. OJ Simpson" i "Veep"

La gala dels Premis Emmy d'aquesta darrera nit també ha servit per aplaudir el fenomen The People v. OJ Simpson amb 9 estatuetes, entre les quals Millor minisèrie, Millor actor (Courtney B. Vance), Millor actriu (Sarah Paulson) i Millor secundari (Sterling K. Brown). En l'apartat de millor comèdia ha resultat vencedora Veep, que ha vist com Julia Louis-Dreyfus guanyava el cinquè Emmy consecutiu com a Millor actriu còmica. El guardó ha millor actor còmic ha estat, per segon any consecutiu, per a Jeffrey Tambor (Transparent).

El premi a Millor actor dramàtica ha estat per a Rami Malek, el fosc i esmunyedís hacker que triomfa amb Mr. Robot, una de les sèries del moment. Malek es va imposar a candidats de pes indiscutible com Kevin Spacey (House of Cards) o Bob Odenkirk (Better Call Saul). Tatiana Maslany s'ha emportat el premi a la Millor actriu dramàtica per la seva esplèndida –i històricament poc reconeguda– interpretació a Orphan Black, on aconsegueix recrear tot un catàleg de clons sense grinyolar en cap moment.
 

Llistat amb tots els premis

 

L'equip de «Veep«», recollint el guardó. Foto: Emmy