Parlon es reivindica per treure el PSC de la subalternitat

L'alcaldessa de Santa Coloma defensa les primàries per enfrontar-se a Iceta en un article a NacióDigital: "Hem de tornar el protagonisme als i les militants"

Núria Parlon, en l'acte de presentació de la seva candidatura
Núria Parlon, en l'acte de presentació de la seva candidatura | Isaac Meler
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 7:01h
De poc han servit les peticions que ha fet l'actual líder del PSC, Miquel Iceta, per tancar un acord que eviti que s'hagi d'enfrontar a unes primàries amb Núria Parlon. L'alcaldessa de Santa Coloma defensa aquest dilluns en un article a NacióDigital que la militància ha de poder triar entre dos candidats perquè votar significarà una sacsejada democràtica dins del partit i es reivindica com la millor opció per eixamplar el partit. "He donat un pas endavant perquè no em resigno a acceptar que el socialisme català s’acomodi a un paper secundari o subaltern respecte d’altres projectes polítics que, o bé són directament adversaris, o han demostrat ser molt més útils en la crítica que en la solució dels problemes dels ciutadans i ciutadanes", argumenta.

Parlon recorda que precisament la ponència política que Iceta ha posat sobre la taula de cara al congrés del novembre defensa que el partit s'ha de "reiniciar" en un moment en què ha tocat fons. Per fer-ho, considera que cal que els socialistes tornin a aglutinar "majories socials i polítiques de progrés" però primer és necessari posar ordre a nivell intern fent-ne partícips les generacions joves. Iceta, tot i que també defensa la interacció intergeneracional, reivindica la seva experiència per garantir un canvi "suau" i exempt d'incerteses.

"Fem allò que diem"

"L’únic camí possible és aplicar, sense excepcions, la fórmula: 'Fem allò que diem; diem allò que fem'", afirma. Aplicar-la, doncs, implica celebrar unes primàries tal i com el PSC ha defensat en els últims anys i fer-ho en un "clima democràtic, de responsabilitat i confiança entre companys i companyes" i, en definitiva, sense recels i sense considerar que les primàries són l'antítesi del "diàleg i l'acord". I és que Iceta, durant la presentació de la seva candidatura el passat divendres, va proclamar que Parlon pretenia "substituir-lo" malgrat que ell estenia la mà per pactar.

Parlon avisa que el PSC ja no pot "perdre" més temps i que la paraula l'ha de tenir, primer, la militància.  "Hem de tornar el protagonisme als i les militants i els hem de donar la paraula per a què amb la força del seu vot, conscient, esperançat i compromès ens donin la legitimitat per poder pactar, acordar i garantir la unitat d'aquest partit. Aquesta és la força de la democràcia", afirma.