Lax'n'Busto s'acomiada de Vic amb un repàs enèrgic a 30 anys d'èxits

La jornada de divendres també compta amb les actuacions de Trau i The Gramophone Allstars a la Plaça Major | L'Atlàntida viu el concert de Gossos , que presenten les cançons del seu tretzè disc, i del virtuós Ara Malikian

La Plaça Major de Vic, plena de gom a gom amb Lax'n'busto
La Plaça Major de Vic, plena de gom a gom amb Lax'n'busto | José M. Gutiérrez
16 de setembre del 2016
Actualitzat el 17 de setembre a les 15:28h
Lax'n'Busto segueix incombustible. Després de trenta anys de concerts, de salts, acords i energia, amb canvi de vocalista inclòs, ha celebrat aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic un dels concerts que serveix per acomiadar-se momentàniament dels escenaris. Nascuts un 30 d'agost del 1986 a l'Albinyana, al Baix Penedès, el grup tancarà el proper 4 de novembre tres dècades d'història a la sala Razzmatazz de Barcelona.

D'actitud descarada i ritme contagiós, Lax'n'Busto es va fer popular per cançons encomanadisses i desvergonyides com Tinc fam de tu o Miami Beach, reforçades pel carisma innat del seu cantant original, Pemi Fortuny. L'any 2006, Fortuny va abandonar el grup i va ser reemplaçat per Salva Racero, que ha aconseguit dotar d'una personalitat diferent el grup sense perdre l'essència fundacional.

Trepitja fort ha servit per inaugurar el concert a la Plaça Major, seguit de Més que la meva sang, Per una copa, Les nits del Liceu, Amb tu, Han trucat, Tornarem, Emiliano Zapata, Tinc fam de tu, Que boig el món, Tu ets la llum, Miamai Beach, La meva terra és el mar, Però mai tu o Llença't, que han format el gruix d'un concert enèrgic i entusiasta on no han faltat tots els grans èxits del grup, que han fet vibrar el nombrós públic assistent.

Gossos i Ara Malikian a L'Atlàntida

Abans dels concerts multitudinaris a la Plaça Major de Vic, Gossos ha presentat les cançons del nou disc, Zènit, a L'Atlàntida, que era plena per escoltar el grup manresà. Segons afirma el propi grup, aquest tretzè disc "culmina una carrera musical" i combina "totes les etapes viscudes". Tot seguit ha estat el torn d'Ara Malikian, un virtuós del violí que ha enlluernat els assistents al concert amb una proposta plena de vigor.
 

Gossos, al Teatre L'Atlàntida de Vic Foto: José M. Gutiérrez
 

Ara Malikian, un virtuós en plena forma Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a