​VÍDEO Toni Albà inclou La Trinca i Ada Colau en l'anunci del pregó alternatiu

L'humorista l'oferirà en un lloc encara per anunciar el pròxim 22 de setembre | L'oficial serà el mateix dia a l'Ajuntament amb l'escriptor Javier Pérez Andújar

Fragment del cartell del pregó alternatiu de la Mercè de l'actor Toni Albà
Fragment del cartell del pregó alternatiu de la Mercè de l'actor Toni Albà | Petrolis Independents
Redacció
16 de setembre del 2016
Actualitzat el 21 de setembre a la 13:01h

L'actor Toni Albà es convertirà en Felip V el 22 de setembre per oferir un pregó alternatiu de la festa de la Mercè. L'oficial el farà el mateix dia des del Saló de Cent de l'Ajuntament l'escriptor Javier Pérez Andújar, una elecció que va generar polèmica per les seves opinions sobre el moviment independentista. L'emplaçament de l'alternatiu serà una incògnita fins un parell de dies abans "per evitar el boicot de l'Ajuntament", segons van informar aquest dimarts en un comunicat un dels seus patrocinadors, Petrolis Independents.

Aquest divendres han publicat el primer anunci d'aquest pregó alternatiu, que s'està promocionant a través del hashtag #MoltesMercès. En la promoció es pregunta sobre què és aquest "Moltes Mercès" i entona la cançó El baró de bidet de La Trinca modificant-la amb petites referències a l'alcaldessa Ada Colau i el 2016.

Una proposta sorgida a Twitter

Albà va acceptar la proposta d'encarnar Felip V després que la llencés públicament el tuitaire @M_BrokenLeg, i representarà el monarca desinteressadament. De manera espontània un grup de tuitaires van començar a donar forma a l’acte, al qual s’hi van afegir La Coronela i l’entitat Memorial 1714. El finançament recaurà principalment en Petrolis Independents (franquícia de la cadena Petro7), el qual anunciarà el lloc de l'acte, la Cervesa Nolla i Cellers Roset. 

Els propietaris de la cadena de benzineres, Jordi Roset i Joan Canadell, han defensat: "Estem farts que certs partits i institucions, en nom d'una progressia malentesa, permetin que des d'Espanya es vingui a Catalunya a insultar els catalans". Roset i Canadell han afegit: "Si ens ha d'insultar algú, millor que siguem nosaltres mateixos". La iniciativa disposa d'un compte de Twitter @MoltesMerces16.
 

Cartell sencer del pregó alternatiu de la Mercè de l'actor Toni Albà. Foto: Petrolis Independents

Arxivat a